El cas Neymar torna a prendre el protagonisme en l'actualitat del Barça. I és que la Fiscalia va insistir al jutge en el processament al futbolista, al club, al seu pare, a l'expresident culé Sandro Rosell i al Santos, arran dels delictes de corrupció i estafa pel suposat engany en el preu del seu traspàs al fons brasiler DIS, gestor del 40% dels drets del futbolista.

La Fiscalia considera que els acusats van incórrer en un delicte de corrupció en els negocis. A Rosell i al Barça els afegeix un delicte d'estafa que també implica el Santos i el seu president, Odilio Rodrigues. El fiscal, José Perals, explica que el fitxatge de Neymar es va dur a terme en dos moments: primer l'any 2011, quan el Barça es va comprometre a abonar al jugador 40 milions d'euros perquè jugués a partir del 2014, i després el 2013, quan es va avançar el compromís anterior perquè el brasiler s'incorporés aquell mateix any. La decisió d'anticipar el fitxatge no va tenir l'autorització de la junta directiva del club i implicava que els blaugrana havien de pagar a DIS per adquirir els drets federatius.

Sandro Rosell va decidir pagar més diners dels pactats tant a Neymar com al seu pare i al Santos. Les conseqüències d'aquestes accions van provocar que DIS rebés tan sols el 40% dels 17,1 milions establerts com a preu de la transferència dels drets federatius, quan, segons el fiscal, li hauria correspost el mateix percentatge de 25,1 milions. El Barça primer va dir que el fitxatge havia costat 40 milions i després va augmentar la quantitat a 57 milions. Una quantitat que, pel fiscal, s'hauria incrementat tenint en compte els contractes fraudulents, pel que arribaria als 83 milions.

El club blaugrana va reconèixer haver comès dos delictes fiscals en el fitxatge de l'internacional brasiler el 2011 i 2013, i d'aquesta manera es compromet a pagar una multa de 5,5 milions d'euros.