Segueix-nos a les xarxes socials:

La Spartan Race de les Comes apuja el nivell i la participació en la tercera edició

La finca surienca acull, amb 7.000 participants, les tres modalitats de la prova d'obstacles més dura del món

Spartan Race

97

"Qui sóc? Un espartà! On esmorzaré? A l'infern! Au! Au! Au!", així és com animava i motivava l'speaker de la línia de sortida de la Spartan Race de les Comes, que se celebra durant aquest cap de setmana a la finca surienca, amb un nou rècord de participació, ja que en la seva tercera edició ha arribat als 7.000 participants i ha superat els 6.000 de l'any passat i els 4.000 de l'estrena a Espanya de la cursa d'obstacles més dura del món, la Spartan Race.

Les Comes va ser escollida la seu de Barcelona per a aquesta competició, que cada cop està més de moda i arrossega seguidors arreu del món, que busquen els seus límits i posar-se a prova, però sense deixar de divertir-se i fer comunitat entre ells mateixos. I és que la finca surienca és el lloc ideal per a aquest certamen, que consta de tres modalitats: la Sprint (de 5 quilòmetres i 15 obstacles), la Súper (de més de 15 quilòmetres i més de 13 quilòmetres i més de 20 obstacles) i la Beast, la més dura i la més llarga, amb més de 20 quilòmetres i més de 25 obstacles.

Un recorregut més dur

Ahir al matí va ser el torn d'aquesta última, la més espectacular i la que atrau més seguidors, ja que l'exigència del circuit és brutal. Per si fos poc, en l'edició d'enguany, la majoria de corredors coincidien a dir que la prova de les Comes havia augmentat el nivell, fet que encara els atreia més i els feia superar-se a si mateixos.

En la categoria elit, el vencedor va ser el triatleta de muntanya Albert Soley, (2h 20' 32"), seguit del portuguès Tiago Lousa (2:25:35) i del valencià Alejandro Samper (2 :27:02). Soley, que ja va vèncer a la Spartan Beast d'Andorra, pren així el títol a Lousa, que va vèncer a les Comes l'any passat. Per a Soley, s'ha tractat "d'un circuit tan dur com espectacular". Ninfa Estela va repetir corona i va ser la dona més ràpida (3h 16'49), com en les edicions del 2014 i 2015, seguida de la portuguesa Inés Jordao (3:21:20), que va ser tercera l'any passat, i de la brasilera Simone Matos (3:36:32).

A la recerca de la Trifecta

La majoria de corredors buscaven aconseguir la seva Trifecta, que significa haver corregut i finalitzat una Sprint, una Súper i una Beast en un any natural, i a Espanya, l'única seu que organitza la Beast és la de les Comes: "vaig fer la Súper i la Sprint a Andorra el mes d'agost passat, i amb aquesta Beast, ja tinc la Trifecta", explicava Juan Antonio Salinas, de l'Hospitalet.

Tothom hi té lloc, si vol

A part de les tres modalitats a triar entre els que vulguin participar en una Spartan Race, les Comes també oferien una Spartan Júnior, per als més petits, cosa que va provocar que moltes famílies s'apropessin a la finca surienca per veure l'espectacle i, alhora, que els infants més valents hi poguessin competir. Avui serà el torn de la categoria Sprint, que també es va iniciar ahir a la tarda, i de la categoria Súper.

Prem per veure més contingut per a tu