El Passeig de Manresa es va omplir aquest diumenge al matí de centenars de runners que es van fer seva la capital del Bages, acompanyats dels seus amics i familiars i el públic espontani que s'apropava als límits del circuit per animar i observar els corredors que batallaven per aguantar el ritme en les diverses pujades i baixades de la ciutat.

Fins a 640 atletes van participar en aquesta tretzena edició dels 10 Km Urbans, que enguany també incloïa un circuit de 5 quilòmetres. 454 van fer la cursa de 10 quilòmetres, 104 van inaugurar la de cinc i 82 joves atletes van participar en la cursa de promoció.

Els més petits van córrer els 700 metres de la Ben Plantada a Crist Rei a les 10 hores del matí, mentre que mitja hora més tard era el torn de la cursa absoluta, amb molts corredors locals, de la comarca i alguns de més lluny que s'aglutinaven als voltants de la sortida, encapçalada pels grans favorits, que no van faltar. El manresà David Martínez i la joanenca Meritxell Soler, ambdós atletes de l'Avinent Manresa, van ser els guanyadors absoluts de la prova. Tots dos ja ho van ser en l'edició de l'any passat, i en el cas de Martínez, la d'ahir va ser la seva tercera victòria consecutiva. El manresà, que va trobar forta oposició en el lleidatà Ricard Pastó (AA Xafatolls), es va imposar amb un temps de 31'28", només quatre segons d'avantatge respecte de l'atleta de Mollerussa. Oussama Chouati, de l'Avinent Manresa, va ocupar la tercera posició amb 32'42".

A l'apartat femení, les atletes del Club Atlètic Manresa van ocupar els tres lloc del podi. Meritxell Soler va ser la clara dominadora de la prova, i es va imposar amb uns excel·lents 36'23", mentre que l'artesenca Carme Tort va ser segona amb un temps de 38'45", davant de Judit Sancho, que va ser tercera i va aturar el cronòmetre en 50 minuts i 11 segons.

Primers vencedors

En la primera edició dels 5 quilòmetres urbans, el triatleta del Minorisa Guillem Montiel, amb un magnífic temps de 15'51", i l'encara cadet del Club Atlètic Júlia Dalmau, amb 19'36", van ser els brillants i primers guanyadors de la prova.

Els berguedans Toni Baños (CAM), amb 16 minuts clavats, i Pol Raich (Joves Atletes de Berga), quatre segons més tard, van acompanyar Montiel al podi masculí.

Lea Llorens, amb un temps de 20'21", i Núria Noguera, amb 20'35", van quedar en la segona i la tercera posició i van acompanyar Dalmau al podi femení. En la cursa de promoció, Adrià Cambero es va imposar amb 1'55" en la categoria masculina, i Marta Ribalta, amb un temps de 2 minuts i 12 segons, va ser la primera fèmina dels joves corredors.