Lionel Messi, autor d'un gol i dues assistències, va liderar aquest dimarts al seleccionat argentí que va golejar per 3-0 a Colòmbia i es va assegurar finalitzar l'any en la cinquena posició de les eliminatòries, que dóna dret a una repesca a la recerca de la classificació per al Mundial de Rússia 2018.

El conjunt colombià, en canvi, és sisè amb 18 punts i de moment està fora de la Copa del Món.

El capità albiceleste va anotar als 9 minuts un golàs de lliure directe a l'enviar la pilota per sobre de la barrera i col·locar-la en l'angle superior esquerre del porter.

El 2-0 el va convertir als 22 minuts de cap l'ariet Lucas Pratto, després d'un precís centre des de la dreta de Messi, la figura del partit.

A sis minuts del final Messi va pressionar sobre la dreta, li va robar la pilota a Jeison Murillo, va encarar al porter i va tocar al centre perquè Ángel Di María anotés el 3-0.

Amb aquest resultat, ia falta de sis jornades, Argentina té 19 punts i arriba a la cinquena plaça, que dóna dret a jugar una repesca davant un rival d'Oceania, mentre que Colòmbia va caure de la tercera a la sisena posició, que abans ocupava l'albiceleste .

A l'espera del partit entre el Brasil i Perú d'aquesta nit, la canarinha és líder amb 24 punts, seguida d'Uruguai (23), Equador (20), Xile (20), Argentina (19), Colòmbia (18), Paraguai ( 15), Perú (14), Bolívia (7) i Veneçuela (5).

Tots dos equips van començar imprecisos i tallant el joc amb infraccions, producte d'un evident nerviosisme.

Amb el pas dels minuts l'albiceleste es va apoderar de la possessió de la pilota i va començar a controlar el joc.

Messi va rebre la falta que va derivar en el seu gol i des d'aquest moment l'Argentina va dominar sense inconvenients.

Colòmbia es va replegar amb els seus quatre defensors i els seus tres migcampistes defensius i va apostar pel contraatac, liderats per Juan Guillermo Quadrat per la banda dreta.

Després del segon gol l'albiceleste va deixar de pressionar a la zona alta del camp i va deixar que Colòmbia avançarà uns metres per jugar al contraatac.

En l'entretemps, el seleccionador de Colòmbia, José Pekerman, va disposar la incorporació de Macnelly Torres per Wilmar Barris perquè el migcampista de l'Atlètic Nacional s'associés amb James Rodríguez, que no va poder demostrar la seva jerarquia.

A la segona part l'Argentina va retrocedir i, amb l'ingrés d'Enzo Pérez en lloc d'Éver Banega, va apostar al contraatac amb un 4-4-2.

Colòmbia va tenir més la pilota que en el primer període però no va poder generar jugades clares de gol.

Argentina va apel·lar a l'ordre defensiu i va estar més preocupada per evitar encaixar gols que per anotar el tercer.

No obstant això, a falta de sis minuts i després d'una gran jugada individual de Messi, que va recuperar la pilota en ofensiva, Di María va sentenciar el partit després de ser assistit pel davanter del Barcelona.

Aquest resultat ajuda a deixar enrere la dolorosa derrota soferta dijous passat davant Brasil per 3-0 i li dóna tranquil·litat a l'seleccionador, Edgardo Bauza, que acumulava un triomf, dos empats i dues derrotes des de la seva assumpció.

La propera doble jornada d'eliminatòries serà el 23 i 28 de març. Argentina rebrà a Xile i visitarà a Bolívia, mentre que Colòmbia jugarà a Barranquilla davant Bolívia i se les veurà a Quito contra l'Equador.

Lionel Messi va anunciar aquest dimarts que els jugadors de la selecció d'Argentina deixaran de parlar amb la premsa local per les crítiques rebudes i perquè un periodista va acusar el davanter Ezequiel Lavezzi de consumir marihuana a la concentració, abans del partit contra Colòmbia.

"Preferim donar la cara abans d'enviar un comunicat. Estem aquí per comunicar-los que hem pres la decisió de no parlar més amb la premsa", ha dit avui Messi, acompanyat pels seus 25 companys.

"Vam rebre moltes acusacions, moltes faltes de respecte i mai vam dir res. L'acusació que li van fer al 'Pocho' (Lavezzi) és molt greu. Si no sortim a dir res es creu que és així, molta gent creu tot el que es diu . Lamentem molt que hagi de ser així però no ens queda una altra ", ha afegit.

Lavezzi ha anunciat avui a través del seu compte de Twitter que emprendrà accions legals contra un periodista que en les últimes hores va afirmar que havia consumit marihuana en plena concentració del seleccionat.

"Sabem que hi ha molts de vostès que no estan en aquest joc de faltar-nos el respecte. Podem perdre o guanyar, podés opinar del que fem a dins de la pista, però ficar-se en la vida personal d'un i fer aquestes acusacions és molt greu" , va sostenir Messi.

"Ens van a seguir matant, seguiran dient un milió de coses com vénen dient, però no serem partícips d'això", va concloure, després de la golejada per 3-0 a Colòmbia amb un golàs de Messi i dues assistències seves a Lucas Pratto i Ángel Di María