Novak Djokovic i Viktor Troicki van evidenciar la seva superioritat, van aprofitar el factor local i les mancances d'Espanya per encaminar l'eliminatòria de quarts de final de la Copa Davis: Sèrbia domina per 2-0 i és a un pas de les semifinals de la competició.

L'equip balcànic, impulsat per les grades del pavelló Aleksandar Nikolic Arena de Belgrad, especialment en el primer partit, va superar la primera jornada de l'eliminatòria sense deixar que els jugadors espanyols guanyessin ni un sol set: Djokovic, sense símptomes d'acusar la lesió al colze que el va apartar del Masters de Miami, va superar Albert Ramos per 6-3, 6-4 i 6-2. Després, Viktor Troicki va batre Pablo Carreño, número 1 espanyol, per 6-3, 6-4 i 6-3. Cap dels partits va arribar a les dues hores de joc.

El vencedor d'aquesta sèrie s'enfrontarà a semifinals al vencedor del duel entre França i la Gran Bretanya. De moment, sobre terra batuda, els francesos dominen per 2-0 amb les victòries de Lucas Pouille i Jeremy Chardy sobre Kyle Edmund i Daniel Evans.

La jornada de quarts es va obrir amb triomfs d'Austràlia sobre els Estats Units (2-0): Jordan Thompson i Nick Kyrgios van derrotar Jack Sock i John Isner. En l'altra eliminatòria, Bèlgica també va dominar per 2-0 Itàlia, amb victòries de Steve Darcis i David Goffin.