Segueix-nos a les xarxes socials:

Igualada tornarà a ser capital de la BTT

La VolCat arriba per Setmana Santa amb la capital anoienca com a punt de partida i d´arribada de les tres etapes que s´hi faran

Igualada tornarà a ser capital de la BTTocisport

La Setmana Santa és sinònim de bicicleta de muntanya a la Catalunya Central. Des de fa uns quants anys, el territori aplega alguns dels ciclistes més reconeguts del panorama internacional. Primer es va anar cap a la zona de Solsona i, després, cap a la costa del Garraf. Darrerament, però, Igualada, que sempre ha acollit la cursa, s’ha erigit com l’epicentre de la VolCat, la coneguda com a Volta a Catalunya de l’especialitat, que comença el Divendres Sant i acaba per Pasqua.

La VolCat és una prova per etapes de BTT que es realitzarà durant la Setmana Santa, els dies 14, 15 i 16 d’abril. L’edició 2017 és una cursa de rècord. La prova continua creixent, i en aquesta edició preveu que un total de mil corredors, entre els participants a les tres etapes i els que hi haurà a una o dues d’elles, passin per Igualada per gaudir d'una de les proves de BTT amb més senders del món. D’aquesta edició destaquen els rècords de participació femenina, en parelles (208) i d’estrangers, amb vint nacionalitats diferents.

Aposta pel territori

Un any més, la prova mantindrà Igualada com a única seu, amb la sortida i arribada de totes les etapes. La prova recorrerà per 180 quilòmetres i 4.600 metres de desnivell per la comarca de l'Anoia, una de les zones més espectaculars de Catalunya per a la pràctica del BTT. Els 866 quilòmetres quadrats de la comarca de l'Anoia, limitats en un extrem per la Depressió Central Catalana i en un altre per la serralada Prelitoral, ofereixen una diversitat geogràfica singular amb camins, corriols, llargs ascensos, baixades sinuoses, pujades elèctriques, trams ràpids, zones tècniques i un sense fi de canvis de terreny espectaculars en un entorn boscós serpentejant entre arbres i amb l'imponent massís de Montserrat com a testimoni.

Aquest any tindrà una etapa inicial de 58 quilòmetres amb 1.500 metres de desnivell positiu, seguida de l'etapa reina de 77 quilòmetres amb 2.100 metres de desnivell positiu i una jornada final de 43 quilòmetres amb 1.100 quilòmetres de desnivell positiu. Finalment, s’acabarà amb els millors homes i les millors dones competint en l'espectacular Eliminator, la prova introduïda fa unes temporades i que serveix perquè el públic que s’aplega a la capital anoienca el matí de Pasqua pugui gaudir de les evolucions dels corredors.

Rècord de països

La prova de BTT per etapes pionera i més antiga d'Espanya amb la categoria internacional UCI S2 ha aconseguit també el rècord de països participants, amb vint nacionalitats diferents. Aquest aporta a la prova un caràcter internacional i fa de Catalunya un aparador del ciclisme de muntanya a Espanya de cara a la resta de països del món.

Aquesta edició de la VolCat serà unes de les més disputades i difícils per aconseguir pujar al podi a causa de la presència de corredors internacionals i nacionals de primer nivell. Thiago Ferreira i Leonardo Paéz, dos corredors guanyadors de VolCat en diverses ocasions, juntament amb el campió d'Itàlia Daniele Braidot, acompanyat del seu germà bessó sotscampió d'Itàlia, garanteixen un gran espectacle i una prova molt disputada durant els tres dies de competició.

A més d’aquests corredors, n’hi ha d’altres que també poden donar espectacle. Es tracta del txec Jiri Novak, 86è del rànquing de la UCI; el campió del món de ciclocròs del 2015, l’italià David Malacarne; el grec Periklis Ilias, un dels corredors amb més bons resultats en les edicions passades de la VolCat i campió del món el 2012, i Thom Bonder, campió holandès sub-23 de l’any passat.

A més d’ells, cal no perdre de vista la representació local, encapçalada, pel que respecta a les comarques centrals, pel santfruitosenc Guillem Muñoz i amb alguns dels participants de la Copa Catalana, com ara Francesc Guer-ra, Ismael Ventura, Ivan Díaz, Pedro Romero i Josep Betalú. Tot i els participants professionals, és bo recordar que la VolCat és una cursa de tots els nivells, cadascú amb el seu ritme per ser un finisher.

Prem per veure més contingut per a tu