El Manchester City va golejar ahir al Crystal Palace (5-0) i es va enfilar a la tercera plaça de la Premier League, i s'assenta en llocs de Lliga de Campions, alhora que el Hull City va patir una inesperada derrota davant el ja descendit Sunderland (0-2) que li va complicar la permanència.

Els de Guardiola van trencar una ratxa de tres partits sense conèixer la victòria, dos empats a la Premier League (contra Manchester United i Middesbrough) i una derrota a les semifinals de la FA Cup (Arsenal), i es van desfer sense excessives complicacions del Palace. «El nostre partit va ser d'alt nivell, i estic encantat que la nostra gent hagi pogut gaudir, per fi, de molts gols», va dir Guardiola, després del duel. «Chelsea, Tottenham, Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal i, fins i tot, Everton. És molt important jugar la Champions. Està a les nostres mans», va afegir. «Hem marcat en el primer minut de la primera part i en el cinc de la segona, i això ajuda molt. Aquesta temporada hem jugat partits similars que no hem guanyat. Estic content perquè en els últims minuts hem pogut gaudir sense la pressió del resultat», va assenyalar el preparador català, que va celebrar els gols de Silva, Kompany, de Bruyne, Sterling i Otamendi. El canari va fer un gol i va posar el futbol del conjunt citizen.

Jornada clau

A més, el Leicester es va instal·lar al top-10 després de golejar, al King Power Stadium, al Watford per 3-0. Els pupils de Craig Shakespeare, amb gols de Ndidi, Mahrez i Albrighton, es van desfer sense excessius problemes del Watford, que van demostrar, en les últimes jornades, que pensen més en les vacances que en el final de lliga. La jornada 36, que va arrencar divendres amb la inesperada derrota del Tottenham Hotspur, a l'Estadi Olímpic de Londres, a mans del West Ham (1-0) i que deixa gairebé sentenciada la lliga pel Chelsea, es completa amb tres partits més. Avui,el Liverpool rep el Southampton a Anfield, a les 14:30 hores. Els reds es posarien tercers si guanyen, mentre que el Manchester United vicitarà Wembley per enforntar-se a l'Arsenal, en un duel apassionant amb dos equips que lluiten per la Champions o l'Europa League. Demà, el líder Chelsea rep el Middlesbrough i es pot posar a set punts del Tottenham, segon, a falta de només tres jornades.