Una gran cursa del pilot santfruitosenc David Checa junt amb l´italià Niccolo Canepa i el francès Mike Di Meglio va permetre a l´equip GMT 94 Yamaha aconseguir un Gran Slam al Motorsport Arena Orscherselben, en la tercera cursa de la temporada del Campionat del Món de Motociclisme, a l´especialitat de Resistència. Un triplet en aconseguir la "pol" posició, la victòria i la volta més rapida en cursa.

Les "8 hores d´Oscherselben" es van iniciar amb l´equip Suzuki -SERT- actual campió del món, liderant la prova, però una caiguda els va fer perdre 5 voltes, i deixava el camí lliure per les dues Yamaha, la GMT-94 i l´austríaca YART, que van rodar sempre al davant, amb pocs segons de diferència, amb un duel al límit com va passar el mes passat a Le Mans. El moment decisiu semblà que era quan el GMT-94 fou penalitzat, amb una parada a "boxes", de 30 segons, per no haver apagat els llums en un relleu. Això va esperonar encara més als pilots del GMT-94, i David Checa portava la seva màquina a fer unes voltes extraordinàries , aconseguint la volta ràpida, i tornar-se a posar al davant de la carrera, que ja no van deixar fins al final, superant al seu rival YART per 30 segons, després de 237 voltes.

La classificació provisional del Campionat del Món, primer és el SERT amb 108 punts, seguit del GMT-94 amb 101. La propera cursa serà "El Bol d´Or", a Bratislava el 24 de juny.

El director del GMT-94, Christophe Guyot opinava: "Aquest circuit sempre ha estat positiu per nosaltres és la nostra sisena victòria aquí. Els alemanys són entusiastes de la motocicleta i és una gran alegria per guanyar a Oschersleben. La nostra Yamaha R1 va funcionar a la perfecció. Els pilots han imprès un ritme increïble durant la carrera de 8 hores. ".

David Checa deia : "A les curses de resistència mai se sap què passarà, pot passar qualsevol cosa, fins que no has creuat la línia de meta. Hem tingut un 'stop and go' i vam haver de lluitar molt per guanyar. Estic molt content per l'equip, pels meus companys i per Dunlop ".