El corredor de Berga Ivan Camps va ser el més ràpid en completar els 51 quilòmetres de l'última prova del circuit MissionX3, l'Ultratrail Catllaràs. La cursa, que va finalitzar ahir a la Pobla de Lillet, va recórrer l'emblemàtica serra del Catllaràs en un dia marcat per la calor i pel bon temps. Sota el lema «Despertar l'instint animal» els corredors van superar un total de 51 quilòmetres amb més de 3.500 metres de desnivell positiu. El corredor de Buff Pro Team va aconseguir creuar la línia de meta amb un temps de 5:51:37, molt per sobre dels seus principals competidors. Dani Parés, del Rock Experience, va acabar segon amb un temps de 6:15:53, mentre que Sergi Masip va completar el podi amb un temps de 6:20:19.

En categoria femenina, Eli Gordon, del Team Segurartic Catalana Occident, va creuar la línia d'arribada en primera posició i va aturar el registre amb un excel·lent temps de 6:46:24. La segona plaça va ser per a la corredora del Apòstols de Bacus Mònica Comas, que va arribar a 13 minuts de la guanyadora.

El podi va ser completat per l'atleta del Pratenc Patricia Galdames, que va aturar el registre amb un temps de 7:42:05. A més de la prova reina, es van disputar dues altres curses. En la Trail els corredors havien de recórrer un total de 27 quilòmetres i superar més de 1.700 de desnivell acumulat, mentre que en la prova Express els atletes havien de recórrer 17 quilòmetres amb més de 1.000 metres de desnivell positiu acumulat. Amb aquests tres recorreguts, es va tancar la MissionX3 que es va encentar el passat 7 de maig amb el Trail Cap de Creus des de Roses i que va continuar el 25 de juny a Camprodon amb la Trail Ulldeter.

Lluny de ser fàcils, la Trail i l'Express van ser curses ràpides i molt competitives. Pol Rodríguez i Rosa Navarro van ser els guanyador de la Trail amb un temps total de 2:49:38 i 3:15:13, respectivament. El podi masculí van completar-lo Roberto Garcia i Roberto Sancho. El podi femení el van completar Ester Casajuana i Mireia Pons. Pel que fa a la cursa Express, Ferran Sampere va ser el més ràpid amb un temps d'1:33:18. Marcel Compte i Martí Gutiérrez van completar el podi. En categoria femenina, Raquel Bosch va ser la més ràpida amb 2:05:28 per davant d'Alexandra Gómez i de Xènia Curtichs.