L'ICL Manresa va demostrar ahir que treballa de nit i de dia per compaginar una plantilla competitiva per a la temporada vinent a la lliga LEB Or. A una hora tan poc habitual com un dissabte al vespre va donar a conèixer la contractació de l'ala pivot Javi Múgica, un rodamón de la segona categoria del bàsquet estatal, un jugador veterà de 34 anys que compleix el perfil que busca la direcció esportiva de l'entitat en una lliga que el mateix tècnic, Aleix Duran, va qualificar en la seva presentació de dijous passat com «d'especialistes».

Múgica és un quatre experimentat i amb un bon tir exterior, un home fort, que pot obrir el camp i que ha estat a equips com el Lleó, el de la seva ciutat natal, l'Ourense, el Peñas Osca i el Força Lleida, abans de viatjar un any a la Gran Bretanya i de descendir la temporada passada a LEB Plata amb el Marín Peixegalego.

El director esportiu de l'ICL, Román Montañez, considera Javi Múgica com «un jugador amb experiència a la lliga, que juga bé de fora a dins», en el sentit que penetra cap a l'interior de la zona des de posicions exteriors. Montañez considera que «té un tir exterior que el fa perillós. A més, pren bones decisions a l'hora de passar la pilota un cop la deixa anar per botar». Entre les seves virtuts «pot capturar rebots i és important tenir algú com ell amb coneixement de la lliga».

Un honor per al jugador

El mateix Múgica ja va fer les primeres declaracions un cop coneguda la seva contractació. El jugador lleonès va declarar que «és un honor per a mi portar la samarreta d'un club històric del nostre bàsquet, campió de la lliga ACB i de la Copa del Rei, i ser a un lloc on han desenvolupat la seva carrera grans jugadors en el decurs de la història». Múgica, molt content per aquesta contractació, espera «donar el millor de mi mateix i aportar tot allò que pugui per aconseguir que aquest equip torni a ser on ha de ser per afició i història, que no és a cap altre lloc que l'ACB».

Passat 'manresà' a Osca

Javi Múgica, que és un jugador que sol intentar un parell de triples per partit, malgrat la seva posició a la pista, té un passat lligat d'una manera o una altra al Bàsquet Manresa. La temporada 2013-14, quan era al Peñas Osca, va coincidir amb qui serà de nou company seu, Lluís Costa, i amb els exjugadors de l'equip bagenc Marius Grigonis, actualment a l'Alba Berlín, i Pierre Oriola, que acaba de fitxar pel Barça. El conjunt aragonès va quedar eliminat a quarts de final del play-off.