L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) arrencarà primer aquest diumenge en el Gran Premi de Bèlgica, el dotzè del Mundial de Fórmula Un, que es disputa en el circuit de Spa-Francorchamps, on va igualar el rècord històric de 68 'poles' en la categoria regna de l'automobilisme de l'alemany Michael Schumacher.

Hamilton, triple campió mundial de F1, va marcar el millor temps del dia en cobrir els 7.004 metres de la mítica pista belga en un minut, 42 segons i 553 mil·lèsimes, després de millorar quatre vegades el rècord de la mateixa que al matí havia batut el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) en l'últim entrenament; i que amb anterioritat posseïa l'italià Jarno Trulli des de 2009, amb un Toyota.

L'anglès va millorar en 242 mil·lèsimes el segon temps, que va marcar el cuádruple campió mundial alemany Sebastian Vettel -recentment renovat amb Ferrari-, líder del Mundial, amb catorze punts d'avantatge sobre l'anterior.

En la segona línia de la formació de sortida sortiran els finlandesos Valtteri Bottas (Mercedes) i Kimi Raikkonen (Ferrari), companys dels anteriors; una filera per davant dels dues Xarxa Bull de l'holandès Max Verstappen i de l'australià Daniel Ricciardo.

El mexicà Sergio Pérez (Force Índia) arrencarà vuitè, mentre que els dos espanyols, el doble campió mundial asturià Fernando Alonso (McLaren-Honda) i el madrileny Carlos Sainz (Toro Rosso), que van ser eliminats en la segona ronda (Q2) de la qualificació, ho faran des de l'onzena i des de la catorzena plaça, respectivament.