Segueix-nos a les xarxes socials:

De Marchi s'endú l'onzena etapa i Yates es manté líder

El navassenc Jordi Simón, del Burgos BH, va perdre més de mitja hora

El ciclista italià Alessandro de Marchi (BMC) va ser el més fort de l'escapada del dia i es va endur l'onzena etapa de la Vuelta a Espanya, la més llarga de la competició, que tenia 207,8 quilòmetres de recorregut, entre les localitats de Mombuey i Luintra. Amb aquest, De Marchi suma el seu tercer triomf parcial a la ronda espanyola en la seva carrera.

L'italià va guanyar el pols al colombià Jhonatan Restrepo (Katusha), el seu acompanyant en la part final, que va creuar la meta segon a 28 segons, i el seu millor ritme en una dura ascensió va ser clau per deixar-lo enrere i evitar que l'italià Franco Pellizotti (Bahrain Merida), que va ser tercer a 59 segons, l'atrapés per darrere. El francès Thibaut Pinot, que va ser present a l'escapada i va ser líder virtual durant molta estona, va finalitzar desè, a 1.50 minuts. Per la seva banda, el corredor navassenc Jordi Simón (Burgos BH) va acabar en el lloc 138, a 31 minuts i 40 segons de De Marchi.

Els favorits a la victòria final van entrar tots junts i, per tant, el britànic Simon Yates (Mitchelton) manté un dia més el lideratge, amb només un segon d'avantatge sobre el murcià Alejandro Valverde i 14 sobre el colombià Nairo Quintana, ambdós del Movistar. Jordi Simón es troba en la 129a plaça de la general, a 1 hora, 35 minuts i 53 segons de Yates.

Avui es disputarà la dotzena etapa de la prova, que tindrà un total de 181,1 quilòmetres de recorregut, entre les localitats de Mondoñedo i Mañón.