Joan Peñarroya, entrenador del Baxi Manresa, no es va estar de reconèixer que el «Joventut ha estat durant 33 minuts molt superior a nosaltres, però, de forma merescuda o no, al darrer minut hem tingut el partit mig guanyat, gràcies al nostre cor i a un Nou Congost espectacular. Però llavors hi ha hagut una sèrie de decisions que, personalment, em costen d'entendre. Aquest és un club que ha guanyat una lliga, una copa del Rei, que és dels que més partits ha jugat. Per història i per afició, el Manresa es mereix més respecte que el rebut avui».

El tècnic es referia als àrbitres i als darrers 20 segons, començant amb una acció d'atac amb Sakho de protagonista, amb passes que va reclamar la Penya, un 2+1 que van donar d'entrada els àrbitres, que poc després es van desdir tot anul·lant la cistella i mantenint la falta del Joventut, que superava ja les 4 i Sakho va tenir tirs lliures que va aprofitar. Però el Manresa va aconseguir només 2 punts i no 3 de la polèmica jugada i va quedar un 66-65 al marcador. A manca de 3 segons, Laprovittola va ser el que va capgirar després que es llancés sobre Sakho per treure-li falta i d'estar molt fi des de la línia de personal. En el resum de lliga Endesa d'aquest partit no s'incloïen les imatges de la jugada amb canvi de decisió i anul·lació del comentat 2+1.

Peñarroya sí que les havia vistes en comparèixer davant la premsa i declarava que «no entenc com el col·legiat principal estigui uns 30 segons amb el company que ha xiulat un 2+1, vagi a la taula i decideixi rearbitrar. I que quedi clar que no són passes, repassada bé la imatge, és un 2+1 claríssim». Els àrbitres, pensant que ho eren, castigaven un contacte anterior i es van voler curar en salut.

Sobre la falta de Sakho al base Laprovittola, Peñarroya afegia que «el Jordan és un noi nou dins de la competició, però avui ha fet un partidàs i es mereix també tenir més respecte. És molt més falta en atac de Nico, que l'ha envoltat amb el braç. Tant aquesta jugada com l'altra són massa clares, no les entenc». Peñarroya va admetre que es va equivocar quan, al final del partit, es va queixar de forma aïrada davant l'àrbitre principal i admet que l'equip ha de millorar i «és responsabilitat meva».

Carles Duran, l'entrenador del Joventut, ho valorava molt diferent: «Sí, eren passes, i un dels àrbitres ha dit a l'altre que no podia donar el 2+1 i han decidit atorgar dos tirs lliures. I no crec que haguem guanyat per aquesta decisió».