Els aficionats del Manresa Futbol Sala tenen aquesta nit una cita ineludible al Pujolet. El degà d'aquest esport a la capital del Bages disputa, per primera vegada, una eliminatòria de la Copa del Rei. I ho fa a partit únic, contra l'equip que va superar els blanc-i-vermells a les fases d'ascens a Segona Divisió: el Colo Colo de Saragossa. El matx s'iniciarà a tres quarts de nou.

Quatre mesos després d'aquell dissabte 9 de juny en què l'equip d'Alfonso Rodríguez es va imposar per 6 a 3 als blanc-i-vermells a La Granja, el Manresa FS ha iniciat amb brillantor el curs a Segona B amb un nou tècnic a la banqueta, Paco Cachinero, i amb un equip rejovenit i manresanitzat. L'entrenador de Montornès del Vallès constata «la rellevància de jugar aquesta eliminatòria tant per al club com per als jugadors». «És un premi, un reconeixement a la feina ben feta l'any passat», conclou. Cachinero l'afronta «amb la determinació de competir i guanyar l'eliminatòria».

L'excel·lent inici de lliga del Manresa FS ha sorprès, en part, el seu artífex. «Els jugadors han mostrat un lloable nivell d'assimilació dels nous conceptes i han sabut expressar-los a la pista». «El seu bon treball s'ha traduït en bons resultats», sentencia

Els blanc-i-vermells han modificat aquesta setmana els seus hàbits d'entrenament. Després de jugar diumenge a la tarda a Sabadell, dilluns es va substituir l'habitual sessió preparatòria per una de fisioteràpia. Anit, els manresans van preparar el partit d'avui. El porter Aleix Dalmau no podrà jugar mentre espera saber si la lesió que té al genoll dret requereix tractament quirúrgic. El pivot Karim Azhari havia de rebre, anit, l'alta mèdica.

«El d'Alfonso Rodríguez és un equip que segueix rendibilitzant les accions d'estratègia», assenyala Cachinero. «Van remuntar el partit de dissabte, a Las Palmas, després de tres jugades a pilota aturada», detalla. Cachinero considera els aragonesos com «un equip polivalent que domina la defensa en zona, la posicional i la que es basa en els canvis a la primera línia. A més, són capaços de bastir perilloses transicions ofensives des del servei del seu porter». Per al tècnic montornesenc, les claus per imposar-se al Colo Colo són «ser fidels a la nostra proposta de joc i no cometre errades que facilitin jugades de finalització clares a l'oponent».

Qualitat per tenir més possessió

Alfonso Rodríguez, l'entrenador del Colo Colo Saragossa, explicita que «el nostre objectiu és vèncer a Manresa per tornar a viure una eliminatòria contra un equip de Primera a Saragossa, com ara fa dos anys, amb el Marfil Santa Coloma de Carles Corvo».

Els aragonesos mantenen el mateix bloc de jugadors que va protagonitzar l'ascens a Segona. Les baixes de l'ala David Antolín i del porter Abel Budria s'han suplert amb el fitxatge del porter Guille Vela (AD Pinseque); del tanca Carlos García (Sala 10 Saragossa) i del pivot Paulo Trasobares (Sala 10 Saragossa). Per a Rodríguez, els fitxatges «doten l'equip de més recursos tècnics per retenir la possessió de la pilota». Alhora, considera determinant «desactivar Carles Corvo».