El 5-1 final del partit d'ahir és un resultat summament escandalós, però durant un quart d'hora de la segona part la victòria del Barça va quedar en suspens. El motiu va ser un canvi tàctic de Julen Lopetegui que va suposar un canvi respecte de la pèssima imatge dels primers 45 minuts. Va situar una defensa de tres centrals i dos car-rilers llargs, Lucas Vázquez i Marcelo, que van crear superioritat al centre del camp. Per aquest motiu, el Barça va perdre la possessió i la pressió ja no era tan eficaç. El Madrid va anotar el 2-1 i va merèixer empatar. Aleshores, Valverde va veure que entre els centrals i Kroos i hi havia un forat que calia explotar. Va fer entrar al camp Semedo, un lateral més defensiu, per controlar les pujades de Marcelo, qui, a sobre, es va lesionar. El moviment determinant, però, va ser posar Sergi Roberto entre línies. El jugador de Reus va explotar els espais, i els moviments de Suárez van fer la resta. El 3-1 va destrossar el Madrid i el tram final ja va ser un recital, amb Dembélé i Arturo Vidal entrant a unes zones desguarnides completament.