El Barça va fer oficial ahir al vespre la cessió del central colombià Jeison Murillo, procedent del València, fins a final d'aquesta temporada. El defensa, que ahir va passar la revisió mèdica a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, jugarà de blaugrana fins a final de temporada a canvi de dos milions d'euros. A canvi, el Barça es reserva una possible opció de compra de 25 milions d'euros. Murillo serà presentat dijous vinent, un cop passat el Nadal, i podria debutar en el primer partit de l'any nou, el dia de Reis a Getafe.

La situació de Murillo al València no era bona. El club va pagar aquest estiu els 12 milions d'euros que costava, després d'una temporada cedit per l'Inter de Milà, però a partir d'aquest moment el tècnic valencianista, Marcelino García, va deixar de comptar amb ell i només ha disputat tres partits, en un dels quals va provocar l'expulsió de Cristiano Ronaldo en el duel de Champions entre el València i la Juventus. El club de Mestalla buscava la manera de desprendre-se'n durant el mercat d'hivern i ha trobat la necessitat del Barça.

L'equip de Valverde s'ha quedat amb només dos centrals hàbils del primer equip, després de la lesió sense recuperació a la vista d'Umtiti i de les moltes recaigudes musculars de Vermaelen. Com que el tècnic no confia en els jugadors del Barça B, i el club no ha aconseguit la cessió de la primera opció, el central del Chelsea Christensen, s'ha decidit apostar per Murillo.

El colombià, de 26 anys, ha jugat a la lliga estatal al Cadis, Las Palmas i al Granada, abans de ser fitxat per l'Inter, club que el va cedir i traspassar al València.