BÀSQUET | EUROLLIGA

El Barça sua de valent per obtenir un triomf valuós

Els blaugrana es consoliden en en el cinquè lloc i assetgen el quart de l'Efes

El Barça sua de valent per obtenir un triomf valuósEnric Fontcuberta/efe

El Barça Lassa va haver de prémer les dents fins al darrer minut per aconseguir una treballada victòria al Palau Blaugrana contra un combatiu Zalgiris que li permet consolidar-se en la cinquena posició de la classificació. La derrota de l'Olympiacos a la pista del Maccabi provoca que els grecs quedin ara a un partit de diferència i amb el bàsquet average favorable als catalans. La quarta posició, que ostenta l'Anadolu Efes, queda un lloc més amunt, amb la visita pendent del conjunt de Pesic a Istanbul.

Pel que fa al duel contra el Zalgiris, va ser equilibrat i difícil de rosegar des del primer moment. El Zalgiris va demostrar que no volia fer cas de la pobra classificació d'enguany i es va escapar aviat fins a un 4-9 que el Barça va saber aturar amb un parcial de 8-0. El joc interior dels locals, amb uns inspirats Tomic i Seraphin, feia mal als lituans, faltats d'alçada, però els triples, sobretot de Milaknis, van deixar un resultat igualat, malgrat que el Barça es va escapar de set punts en el tram final.

Però la feina encara s'havia d'acabar de fer. Els blaugrana no es van poder escapar en el marcador i el conjunt de Jasikevicius va escurçar la diferència fins que, en el tram final, es va avançar amb un bàsquet d'Aaron White que va deixar el 60-62 en el darrer descans. En els minuts definitius, els catalans van tornar a buscar els pivots, sobretot un combatiu Oriola, i també la lluita de Hanga, qui, amb un robatori i una safata, deixava un 75-68 a falta d'1.18 ja irremuntable.

En els altres partits, l'Anadolu Efes va derrotar el Gran Canària (93-74) amb 25 punts per a Krunoslav Simon. El millor dels insulars va ser Clevin Hannah, amb 16. A Tel Aviv, un bàsquet de Wilbekin a falta de 4 dècimes va permetre el Maccabi derrotar l'Olympiacos per 65-64 i conservar possibilitats de salvació. En l'altre partit, el Khimki va trobar un inspirat Jordan Mickey (25 punts) per derrotar el Buducnost (90-98).