El club de Sant Joan té 25 equips de base i ja fa dies que funciona. De fet, un partit entre el benjamí A i el Mercantil, el 29 d'agost passat, va ser el primer que es va jugar a base després de l'aturada. El seu director esportiu explica que «intentem fer tot el que ens diu la federació però crec que al final se'n renten les mans i ens aboquen tota la responsabilitat als clubs. Aquests ho fem als pares, i ens passem la patata calenta».

Garcia, però, pensa que hi ha normes il·lògiques i recorda que «exigeixen que abans de fer la primera activitat el grup ha d'haver-se entrenat quinze dies junts i ser homogeni i tancat. Això és complicat, ja que hi ha entrenadors que fan més d'una funció amb diversos grups, o jugadors que han de reforçar equips, i és difícil de complir».

Per a ell, «la federació l'únic que fa és portar l'àrbitre i fer que els clubs es responsabilitzin de tot. Trobo a faltar, per exemple, que estableixi un protocol en cas de positius». Sobre l'assistència de públic, «cada ajuntament ho regula com creu. A Sant Joan només diuen que tinguem una capacitat del 50% i que complim amb un registre de les persones que entren, que se'n facin responsables. Ara ho farem als entrenaments, però tot això són despeses».

El Joanenc, que sí que ha habilitat vestidors i dutxes per torns per a les categories grans, també ha recomanat que «per als desplaçaments, cada família vagi en el seu vehicle». Això pot crear problemes de disponibilitat de cotxes o de més despeses per als pares a l'hora de viatjar lluny.

Garcia no es vol mullar respecte si la federació només pensa en recaptar els diners de les fitxes sense preocupar-se de les competències, però comenta que «no mira pel bé dels jugadors. Prioritza els seus interessos. Es podrien prendre decisions com fer pagar la mútua de manera mensual i no tota de cop. Si els clubs no poden obrir instal·lacions, ni els bars, i disposen de menys patrocinadors perquè no hi va públic i no hi ha visibilitat, no poden subsistir».