Segueix-nos a les xarxes socials:

El Bàsquet Manresa aprova una economia marcada per la covid

La Junta d'Accionistes celebrada ahir al Nou Congost va donar per bo un balanç saldat amb un mínim superàvit

El Bàsquet Manresa aprova una economia marcada per la covidT.M.R.

Números i passió ahir al vespre en la Junta d´Accionistes del Bàsquet Manresa, que es va celebrar entre la graderia i la pista del Nou Congost amb una vintena d´assistents, per respectar la distància de seguretat. El club va exposar la situació econòmica, òbviament condicionada per la pandèmia i els seus efectes, però allò que més interès va despertar en el torn de precs i preguntes va ser la possibilitat que els socis puguin tornar a entrar al pavelló el dia de partit.

«Des de l´Executiva va sortir la idea de cedir les places que corresponen als directius per veure els partits en directe i propiciar així que entressin alguns aficionats, però l´ACB ens va dir que això no era possible, de cap manera», va explicar el president, Josep Sáez: «a més dels jugadors i els staff dels dos equips, només hi poden entrar els treballadors, els periodistes i fins a trenta directius dels dos clubs».

D´aquesta manera, Sáez va respondre a la inquietud expressada per una accionista, i secundada per altres assistents, sobre la percepció que cada cop que miren els partits del Baxi a la tele sembla que hi hagi més gent a les graderies. «El darrer dia, contra el Joventut, eren 29, concretament», va aclarir el club: «perquè va venir el vicepresident de la Federació Catalana, que hi té dret, i dirigents del club badaloní».

No obstant això, tant Sáez com el gerent Carles Sixto van apuntar que en algun partit hi ha hagut patrocinadors que han ocupat els llocs reservats a alguns directius, i fins i tot algun dels socis més antics, sense superar en cap cas la xifra de trenta assistents.

La covid ha afectat la majoria de sectors econòmics, incloent-hi l´esport d´elit. Per aquest motiu, el Bàsquet Manresa té una previsió d´ingressos de 2.406.000 euros per a l´exercici 2020-21 i unes despeses programades de 2.990.000 euros. «La despesa puja per l´efecte de la covid», va indicar Sixto. Tot i la bona notícia que el 70 % dels abonats han renovat, els ingressos per abonaments i taquilles (el retorn del públic és ara per una incertesa total) caurà de 642.963 euros del curs 19-20 als 400.000 euros de l´actual.

Els comptes de l´any anterior, saldat amb un exigu superàvit de 4.384 per les circumstàncies pandèmiques esmentades, van ser aprovats sense discussió.

Un altre element que explica aquests guarismes és l´adequació salarial dels jugadors, que va permetre salvar la temporada a nivell pressupostari quan la competició es va aturar però condiciona la despesa del present exercici. Sixto també va explicar que en els comptes s´hi reflecteix el segon pagament dels quatre que ha de satisfer el club des del moment que va pujar de la LEB i al llarg de quatre anys fins a totalitzar la xifra de 1.616.084 euros.

D´altra banda, preguntat per un assistents sobre la renovació de Baxi com a patrocinador principal de l´equip, Sáez va explicar que «aquest és el darrer any de l´esponsorització que es va pactar per tres anys. Hi ha voluntat, i estem parlant, però no puc dir res més sobre aquest tema».

Ahir es va anunciar que la present edició de la Copa del Rei es disputarà de l´11 al 14 de febrer al Wizink Center de Madrid. El torneig tindrà la presència de l´amfitrió Real Madrid i dels altres set primers classificats de la fase regular de la Lliga ACB al final de la primera volta. El Baxi Manresa ocupa la novena posició de l´ACB després de 14 jornades. En queden cinc perquè l´equip de Pedro Martínez pugui sumar prou victòries per entrar a la Copa. Els bagencs sumen fins ara set victòries, les mateixes que l´UCAM Múrcia, i una menys que Joventut, Burgos i Unicaja.

Prem per veure més contingut per a tu