Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Mossos creuen que es van simular 192.000 euros del «Barçagate» com a despeses de La Masia

Es van fraccionar en 16.500 euros mensuals que es van ingressar a l'empresa Tantrasoft

Els Mossos creuen que es van simular 192.000 euros del «Barçagate» com a despeses de La Masia| REUTERS

Els Mossos d'Esquadra creuen que el FC Barcelona hauria simulat com a despeses de la Masia per a la seva reputació digital 192.000 euros del 'Barçagate' fraccionats en 16.500 euros mensuals que es van ingressar a l'empresa Tantrasoft, pertanyent al conglomerat dirigit per Carlos Ibáñez del com també forma part I3 Ventures.

Així ho diu l'atestat policial al qual ha tingut accés EFE, inclòs en el sumari de la recerca del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, el qual també explica que el director de la Masia, Xavier Martín, va declarar en la instrucció que va demanar explicacions el febrer de 2020 a Óscar Grau, el director general del Barça.

Aquest li va dir que ell no sabia res i que havia de parlar amb el president Josep Maria Bartomeu i la seva mà dreta, Jaume Masferrer. Bartomeu no va saber donar-li explicacions a Martín sobre el motiu d'aquestes despeses que "no apareixien al pressupost" i el va emplaçar a parlar amb Masferrer i amb Mario Ruiz, cap de premsa del futbol basi i formatiu, segons l'atestat

Tant Bartomeu com Masferrer i Grau van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra ahir dilluns per possible administració deslleial i corrupció entre particulars i posteriorment posats en llibertat provisional.

El director de la Masia també va explicar en la instrucció que "pels seus coneixements i experiència professional els diners pagats per aquest treball està totalment fora de mercat i, a més, hi ha empreses a Catalunya que podrien fer aquest treball i no feia falta buscar una empresa estrangera".I va assegurar que "Tantrasoft no ha fet cap treball de màrqueting i/o comunicació per la Masia".

Per la seva banda, Xavier Armengol, encarregat de l'àrea econòmica de la Masia, va explicar a la seva declaració que "al febrer de 2019" va detectar "un desviament del pressupost de la Masia" mitjançant factures "cap a l'empresa Tantrasoft de més de 80.000 euros, amb factures mensuals de 16.500 euros" i que va calcular "que aquests fets" es produïen "des de novembre del 2018".

Armengol també va relatar que va informar de l'assumpte al director de la Masia a l'abril del 2019 i no va obtenir "cap resposta". Davant aquesta situació, va comunicar el tema al departament de finances un mes més tard i tampoc se li va donar resposta.

Prem per veure més contingut per a tu