Regió7

Ubach i Brucart lideren els seus campionats

Els dos pilots bagencs obtenen triomfs a Olvan, la segona cita del català de motocròs

Espectacular salt de la Husqvarna de Simeó Ubach durant una de les curses | FCM

El pilot de Sant Salvador de Guardiola Simeó Ubach, en la categoria MX Elit, i el santfruitosenc Ramon Brucart, en la categoria MX3, lideren les respectives classificacions dels Campionats de Catalunya de motocròs després de la disputa de les proves del segon cap de setmana, al circuit del Berguedà, al costat mateix d’Olvan. Ubach va guanyar-hi una prova i va quedar segon en l’altra i Brucart va ser el millo ren cadascuna de les curses.

Brucart, al capdamunt del podi, amb el seu fill | FCM

En la categoria MX elit, del Moto Club Baix Berguedà, ja va ser el millor en els entrenaments oficials de la seva categoria, però en la primera cursa va sortir malament i va passar al final de la primera volta en la setena posició.Es va plantejar, per tant, una prova de recuperació en què va reaccionar bé, ja que al final de la quarta volta ja era tercer. A partir d’aquí, però, la diferència obtinguda pel seus rivals ja va ser insalvable i es va haver de conformar amb el lloc més baix del podi, darrere del guanyador, Adrià Monné, amb una KTM, i del seu màxim rival en el campionat, Roger Oliver, amb una Kawasaki.

En la segona cursa, les coses van ser molt diferents. Ubach es va posar primer des de l’inici i no va donar possibilitats als seus adversaris, els mateixos que en la prova anterior, que van entrar a més de vuit segons. En la general, Simeó Ubach és líder amb 95 punts, seguit de Roger Oliver, que en té 81, i de Francesc Mataró, que no va competir a Olvan, amb 36.

Domini total

Encara millor li van anar les coses a Ramon Brucart, que va fer ple de victòries, amb la qual cosa es va recuperar del quart lloc de la primera cursa de la temporada, a Almenar, i ja lidera la classificació general de la categoria de MX3.

Brucart, dels Amics Moto Valls de Torroella, amb una Suzuki, va dominar absolutament els entrenaments oficials, amb més de dos segons de diferència respecte dels principals competidors. En la primera cursa era tercer després del primer gir, però en la segona volta ja es va situar en primer lloc i no el va deixar fins al final. En la segona prova ho va tenir més difícil, perquè va arrencar cinquè, però va anar escalant fins al lideratge en la setena volta de les onze que formaven la prova, després de deixar enrere Gabriel Pons i derrotar-lo per més de tres segons.

En la general, Brucart té 88 punts i és a davant dels 60 d’Aleix Díaz, del MC Sant Celoni, i dels44 d’Antoni Torres, del MC Menorca, i de Lluís Sanz, del MC Amposta. La propera prova serà el 12 de juny a Salomó.