Regió7

Regió7

Set dies per creuar els Pirineus

La Cerdanya acollirà al setembre dues jornades de la Pyrenees Stage Run, una prova atlètica de 240 km entre Ribes de Freser i Salardú de la qual Puigcerdà en serà punt d’arribada i sortida

La cursa portarà els corredors per paratges pirinencs de gran bellesa paisatgística | LLUÍS TOLL

La comarca de la Cerdanya serà escenari de dues de les set etapes de la Pyrenees Stage Run, una cursa atlètica de set etapes entre el 4 i el 10 de setembre que començarà a Ribes de Freser i acabarà a Salardú, 240 km i 15.000 metres de desnivell acumulat després. Puigcerdà serà el punt d’arribada a la segona jornada, un cop els corredors deixin el Ripollès, i viurà l’inici de la tercera, quan la prova enfilarà camí cap a Andorra.

Organitzada per BiFree, la Pyrenees Stage Run travessa bona part dels Pirineus catalans i passa per cinc parc naturals resseguint la petjada del GR-11. Tot i que els participants hauran d’assolir alçades superiors als 2.500 metres en alguns moments de l’itinerari, passant per nombrosos colls, no es trobaran en el recorregut la necessitat de fer cims, tret de l’ascens al Balandrau de l’etapa inaugural.

La cursa sortirà el diumenge 4 de setembre de Ribes de Freser i la primera etapa durà els corredors fins a Queralbs (34.3 km fins a 2.180 m de desnivell positiu). Pel camí, ascens al Balandrau (2.585 m) i pas pel santuari de Núria.

El segon dia, la ruta començarà a Queralbs i arribarà a Puigcerdà amb un itinerari de 37.4 km que obligarà els atletes a fer el Collet de les Barraques (1.894 m) i els colls de la Creus de Meians (1.992 m) i Marcer (1.983 m), per després baixar cap a Villalobent i la capital de la Cerdanya. En total, 2.000 m de desnivell.

La tercera etapa serà la més dura de la prova, amb 47.5 km de traçat (2600 m de desnivell) per entrar a Andorra des de Puigcerdà. L’ascens inicial farà pujar els atletes cap a Guils-Fontanera i el refugi de Malniu, abans d’anar a la Portella d’Engorgs (2.696 m). El pas per la cabana d’Esparvers i el Coll de l’Illa precedirà el descens fins a Engolasters i Encamp.

La quarta etapa es farà íntegrament en territori andorrà, amb 20 km (2000 m de desnivell) entre Encamp i Arinsal i pujada al Coll d’Ordino (1.983 m). L’endemà, un traçat de 39.7 km i 2.800 m de desnivell durà els corredors fins a Tavascan (Pallars Sobirà), previ pas per la Portella de Baiau (2.756 m) i el poble d’Àreu.

El penúltim dia, 26.6 km entre Tavascan i Esterri d’Àneu (2600 m de desnivell) pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, i el darrer dia es disputarà una etapa entre Esterri d’Àneu i Salardú de 32,8 km (2.600 m de desnivell) que passarà pel Parc Natural d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici amb ascens al coll de Basiero (2.739 m). El traçat tindrà pistes, senders, boscos i trams rocosos i tècnics.

Inscripcionsobertes durant tot el mes de juliol

La Pyrenees manté obertes les inscripcions fins al dia 31 de juliol: per participar-hi, però, cal fer-ho en equips de dues o tres persones. A hores d’ara, segons informa l’organització, ja hi ha més de 70 participants apuntats, un bon gruix dels quals són foranis, ja que hi ha corredors inscrits de fins a 14 països diferents. Amb un equip de 50 persones que inclou serveis de fisioteràpia i seguiment en directe durant la cursa, entre altres, l’organització vol promoure la convivència entre els atletes i per això cada dia es fa un sopar col·lectiu.

Compartir l'article

stats