Segueix-nos a les xarxes socials:

Atletisme

Meritxell Soler aconsegueix la victòria en la 99a edició de la Jean Bouin internacional

La santjoanenca de l'Avinent succeeix Mercè Rosich, actual presidenta de la federació i guanyadora de la prova el 1971

Meritxell Soler aconsegueix la victòria en la 99a edició de la Jean Bouin internacionalOrganització Jean Bouin

L'atleta santjoanenca de l'Avinent Manresa Meritxell Soler continua engrandint el seu palmarès i s'ha proclamat aquest diumenge guanyadora de la Jean Bouin internacional, prova de 6.600 metres que arribava a la 99a edició. Soler és la segona atleta amb vinculació manresana que guanya aquesta prestigiosa prova després que l'actual presidenta de la federació catalana, Mercè Rosich, ja ho aconseguís el 1971. Precisament, Rosich ha estat l'encarregada d'atorgar-li el guardó.

La fondista bagenca ha aconseguit la victòria amb un temps de 22.58, superant l'equatoriana Katerine Tisalema, recordista del seu país, que ha finalitzat la cursa amb un registre de 23.21. Tercera ha estat la castellana Gema Martín, amb 23.32. Entre les primeres classificades hi havia també la banyolina Esther Guerrero, atleta entrenada, com en el cas de la guanyadora, pel manresà Joan Lleonart, amb 23.55, i la seva germana Marina Guerrero, de l'Avinent, que ha quedat novena, amb 24.45.

Soler està completant una gran temporada, després de proclamar-se campiona d'Espanya i de Catalunya de mitja marató i de vèncer fa poques setmanes en el campionat de Catalunya de deu quilòmetres disputat a Manresa. No va poder ser al Mundial per culpa de l'anul·lació derivada de l'estat de la pandèmia a la Xina.

En la categoria masculina, sobre una distància de 9.900 metres, la victòria ha correspost a Ilias Fifa, que ha vençut amb un temps de 29.39. Ha quedat a davant de l'uruguià Santiago Catrofe, que ha entrat deu segons més tard, i del marroquí Hicham Sigueni, tercer amb 30.13.

Prem per veure més contingut per a tu