Segueix-nos a les xarxes socials:

ATLETISME

Mar Juárez fa cinquena a l'estatal de 20 km marxa

L'atleta de l'Avinent queda a menys d'un minut de la seva millor marca personal en una prova en que Maria Pérez estableix un nou rècord espanyol

Mar Juárez fa cinquena a l'estatal de 20 km marxaARXIU PARTICULAR

L’atleta de l’Avinent Manresa Mar Juárez va quedar diumenge en cinquena posició al campionat d’Espanya de 20 km marxa, que va tenir lloc a Còrdova amb una exhibició de María Perez. Juárez, que fa un mes va ser quarta en l’estatal de la distància superior, els 35 km, va demostrar un cop més que figura en l’elit d’una modalitat amb un alt nivell a Espanya.

La marxadora de Mollet del Vallès, un dels puntals del potent equip de l’Avinent, es va quedar a menys d’un minut de la seva millor marca personal -1.33.18 (La Corunya, 2021)- i va creuar la línia d’arribada amb 1.34.15. Maria Pérez va sortir com un llamp i va batre dos rècords estatals: el de 10 km amb 42.29 -al pas per la meitat de la cursa- i el de 20 km, amb un registre d’1.25.30 que se situa líder mundial de l’any i supera amb escreix els 1.26.36 amb que l’andalusa va guanyar el títol europeu el 2018 a Berlín.

La mataronina Raquel González, vigent subcampiona continental i 5a al darrer Mundial, sempre en 35 km, va quedar segona, amb 1.30.13, i Antia Chamosa (SG Pontevedra) va ser tercera, amb 1.31.27. Entre Juárez i el podi també s’hi va situar Cristina Montesinos (Piélagos), amb 1.31.48.

Gemma Mora, de l’Hospitalet At., que fa uns dies va guanyar el Memorial Villaplana organitzat per l’Avinent Manresa, va quedar en dotzena posició, amb 1.40.14.