Gironella dona inici avui a la seva festa major, que aquest any adopta el nom de Festa de Sant Roc, patró de la vila, com d'altres localitats, per exemple Tarragona i Lloret de Mar. La festa Tardeo a la piscina municipal serà el tret de sortida per a set dies de festa que finalitzaran amb el concert d'havaneres d'Els Cremats a la plaça de la Vila.

El concert més esperat pel gran públic de Gironella és el que oferiran Oques Grasses divendres a la nit a la zona esportiva. El grup format a Osona l'any 2010 gaudeix d'una àmplia trajectòria amb concerts a tot Catalunya i en altres països com Estats Units o el Regne Unit, quatre àlbums i uns quants premis. Després de presentar aquest any el seu últim disc, Fans del Sol, estan immersos en una gira que dissabte els portarà a Gironella.

Les actuacions del grup de música local, Rúpits i del DJ Ernest Codina, acompanyaran Oques Grasses durant el Concert Jove de divendres a partir de les 22.00 h.

Altres espectacles musicals que es podran viure durant la Festa de Sant Roc seran el ball de l'orquestra Xarop de Nit de dissabte a la mitjanit, l'actuació de l'orquestra Costa Brava diumenge a la nit i el concert i el ball de l'orquestra Selvatana dilluns a la nit a la plaça de l'Estació, una altra de les actuacions estel·lars.

L'Espai Vermúsic, que enguany compleix la seva tercera també edició, acollirà algunes actuacions a més dels tradicionals vermuts musicals. El tribut a Mecano, els concerts de Trending Covers, David Palau i Nacho Romero i l'actuació de dilluns de Cesk Freixas ompliran de música aquest espai.

Els més petits també tindran l'oportunitat de gaudir d'un concert especialment dirigit a ells. El Pot Petit oferirà un dels seus espectacles dimarts al migdia a la Font del Balç. La formació va ser creada l'any 2010 i és integrada per un grup de mestres amb estudis de circ i teatre musical, entre d'altres, que durant la seva trajectòria han fet gaudir els nens de Catalunya amb les seves cançons, ja sigui en directe com amb els seus discos. Actuarà a Gironella amb l'objectiu que cap nen, nena, pare, mare o animal es quedi sense viure una aventura amb la música com a eix principal.