Puig-reig acull des d'aquest divendres fins a final de novembre el Fòrum 10 Comunicació. El cicle, del tot consolidat, tracta enguany el paper de la dona als mitjans de comunicació, una tema que ja es va posar sobre la taula en l'edició del 1994, ara fa 25 anys. Quins canvis hi ha hagut al llarg d'aquests anys? «Posarem sobre la taula la visió global de la dona als mitjans. Hi ha molt pocs càrrecs importants ocupats per dones. S'ha de reflexionar, i aquestes jornades són una gran oportunitat per fer-ho», diu Josep Genescà, director de Ràdio Puig-reig i alma mater del Fòrum 10.

Es tracta d'una edició del Fòrum 100% femenina que tindrà la participació de periodistes destacades del panorama nacional així com comunicadores i altres personalitats que, tot i no exercir de periodistes, tenen un pes mediàtic important en l'actualitat.

El Fòrum 10 va néixer per acostar el món de la comunicació al públic en general i tractar temes relacionats amb els mitjans fora del seu àmbit habitual i, a més, lluny de la capital catalana. Enguany, el debat sobre el paper de la dona al sector dels mitjans està servit. Totes les xerrades (dies 8, 12, 15 i 29 de novembre) es faran a les 9 del vespre a la sala d'actes Doctor Llaverias de Puig-reig i les moderarà Josep Genescà.

Programació

XANTAL LLAVINA I ÀNGELS BLASCO

«la revolució dels mitjans»

Aquest divendres, 8 de novembre, a les 21 h a la sala Dr. Llaverias de Puig-reig

La periodista de Catalunya Ràdio i TV3 Xantal Llavina, i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat, Àngels Blasco, obriran aquest vespre el cicle de xerrades del Fòrum 10, que també tindrà la intervenció de l’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, que farà la presentació del cicle.

NEUS BONET, LAURA MARTÍNEZ I MARTA CORCOY

«àmbits socials i professionals»

Dimarts 12 de novembre, a les 21 h a la sala Dr. Llaverias de Puig-reig

Dimarts que ve compartiran taula Neus Bonet, periodista de Catalunya Ràdio i degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Marta Corcoy, periodista i presidenta de l’Associació de Dones Periodistes; i Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones. La intenció és, segons comenta el director de Ràdio Puig-reig i moderador del Fòrum 10, Josep Genescà, «que les ponents puguin retratar de manera fidedigna el paper de la dona en els mitjans de comunicació».

SOR LUCÍA CARAM I NÚRIA PICAS

«els mitjans de comunicació per assolir reptes»

Divendres 15 de novembre, a les 21 h

Serà el torn de sor Lucía Caram, comunicadora i activista social, i l’atleta i comunicadora Núria Picas. «La seva experiència és molt important perquè aporta un altre punt de vista dels mitjans», explica Josep Genescà, en unes jornades que volen apropar al públic «pluralitat» de visions.

BEL OLID

«la dona i els mitjans de comunicació i més enllà d’un títol»

Divendres 29 de novembre, a les 21 h

Tancarà el cicle Bel Olid, escriptora, traductora i col·laboradora de diferents mitjans de comunicació.