L'acusació pública els considera responsables d'haver intentat tirar a terra la figura del toro d'Osborne situada al municipi del Bruc la matinada del 31 de juliol del 2008, primer traient els cargols que la subjectava i doblegant la part superior estirant d'una corda. En el judici celebrat al Jutjat Penal número 10 de Barcelona, els processats han reconegut que la intenció era enderrocar la figura, ja que la consideren un 'símbol' espanyol, però que no van tenir temps perquè van aparèixer els agents dels Mossos d'Esquadra que els van detenir.

En un principi, la fiscal acusava els dos processats per un delicte de danys ja que els pèrits del Grup Osborne, propietat de la figura, taxaven els desperfectes en 2.650 euros. Per això els demanava una multa de 2.620 euros per a cadascun a més d'indemnitzar l'empresa per aquests danys. Tot i això, abans de començar el judici, l'advocat del Grup Osborne ha presentat un informe on es taxen els desperfectes en 349 euros, i per això tant aquesta acusació com la fiscal han rebaixat la pena de multa sol·licitada a 320 euros per cada acusat. A més el Grup Osborne ha renunciat a la indemnització per pagar aquests danys.

Els dos joves han coincidit en declarar que volien tirar a terra aquest toro ja que és un símbol espanyol a Catalunya i a més la Generalitat no ho reconeix com a patrimoni històric o cultural com si està reconegut a la resta de l'Estat. Per això van anar equipats a tirar-lo a terra però van ser sorpresos per una dotació dels Mossos d'Esquadra mentre estaven al costat de la figura. Els joves han dit que només van tenir temps de treure els cargols abans de que els detinguessin.

Per la seva banda els agents dels Mossos han explicat que van rebre l'avís que hi havia gent en aquesta figura, situada en el punt quilomètric 568 de l'autovia A-2 al municipi del Bruc. Un cop allà van sorprendre els processats que ja havien tret els cargols i que havien col·locat un cable d'acer i una corda per intentar enderrocar-lo, començant a doblegar-se una part del toro. Els agents els van detenir i els van requisar eines així com una càmera de vídeo.

Aquest toro d'Osborne, l'únic que queda a Catalunya, ha estat subjecte de nombroses actuacions de boicot en els darrers anys, ja que l'han tirat a terra unes quatre o cinc vegades, a banda de mutilar-lo o pintar-lo en nombroses ocasions. Els processats han explicat que una associació cultural de Masquefa s'encarrega de reparar els diversos desperfectes quan es produeixen, o tornar-lo a pintar. A més també lamentaven que els danys pericials inicials feien referència a tots aquestes actuacions i no al que havien fet ells que era treure uns cargols. Els joves han estat acompanyats per una vintena de 'maulets' que han desplegat una pancarta de suport.