Els Mossos d'Esquadra van dur a terme al llarg del dia d'ahir el cop policial contra la banda de neonazis que el 23 de març passat va apallissar brutalment un adolescent manresà davant de la sala Stroika de Manresa. L'operatiu es va dur a terme de forma paral·lela als diversos llocs de residència dels acusats, situats principalment en municipis del Vallès Occidental, com Terrassa i Viladecavalls, però també a l'Anoia. En total, els agents van detenir una desena de persones, la pràctica totalitat de les que van prendre part en l'agressió.

El dispositiu policial continuava duent-se a terme ahir a la nit, a l´hora de tancar aquesta edició. Segons va poder saber aquest diari, un dels principals detinguts vivia en un habitatge al barri de Can Palet de Terrassa, on van entrar els agents a primera hora del matí. Els agents de la policia catalana també van decomissar diverses caixes de material en un altre pis del carrer de Colom de la mateixa ciutat vallesana. Una altra de les principals detencions es va produir a la comarca de l´Anoia. La resta s´haurien produït al Vallès Occidental i en d´altres zones. A més, els Mossos també van registrar un domicili de la comarca del Bages que freqüentava un dels acusats, si bé no el feia servir de residència.

Un dels detinguts en el marc d'aquesta operació compta amb antecedents per fets similars, ja que havia estat arrestat anteriorment per la seva presumpta relació amb una agressió racista a una persona negra a Madrid, han assenyalat forts pròximes al cas.

Els detinguts passaran demà a disposició del jutjat d'instrucció de Manresa que investiga l'agressió ocorreguda en el concert, el titular del qual ha decretat el secret de sumari.

Informació a fons a l'edició impresa