L'església parroquial de Prats de Lluçanès acomiadarà avui, a les 11 del matí, Manel Deitg Puig, de 78 anys, que va morir dimecres a la tarda en un accident de trànsit a Ripoll en el qual la seva esposa, de 77 anys, va resultar ferida greu. Deitg, que va ser regidor de CiU a l'Ajuntament durant vuit anys, era des de feia 33 anys el delegat del Montepio de Conductors a Prats.

L'accident va tenir lloc a la cruïlla entre la carretera de Ribes de Ripoll i la C-17, on el cotxe del matrimoni va col·lidir amb un tot-terreny. Deitg va morir a l'acte, i la seva dona va ser evacuada a l'hospital de Campdevànol, tot i que la seva vida no corre perill.

El Montepio de Conductors va expressar ahir el seu condol per la mort de Deitg, que feia 33 anys que era responsable de la delegació de l'entitat a Prats de Lluçanès. La seva vinculació amb el Montepio era encara anterior, ja que el seu pare va ser qui va posar en marxa la delegació, l'any 1948. "Era un home de tracte afable, molt actiu i implicat en diferents àmbits socials", van destacar ahir des de l'entitat.

Deitg, que era ferrer d'ofici, va ser entre els anys 1983 i 1991 regidor de Serveis Socials a l'Ajuntament de Prats, per CiU. "Era una persona molt vinculada al poble", va destacar ahir l'alcalde, Lluís Vila, que va lamentar-ne la mort.