Un jove de 28 anys ha mort aquest dijous a primera hora de la tarda en accidentar-se quan escalava a la Via de Tots, una paret a la boca sud del Pedraforca, al terme municipal de Saldes. Segons ha informat Bombers, la víctima ha caigut i ha quedat penjada de la paret. Un company l'ha baixat rapelant uns quaranta metres fins al peu de la via. Dos helicòpters amb efectius dels GRAE (Grup d´Actuacions Especials) i del GEM (Grup d´Emergències Mèdiques), diverses dotacions terrestres de suport i personal del SEM i Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins al lloc dels fets. Malgrat tot, els serveis d'emergència no han pogut fer res per salvar-li la vida al jove.

Un metge del SEM ha certificat la mort de l'escalador i els efectius de la unitat de Mossos de Muntanya han procedit a l´aixecament del cadàver.

Dos ferits en accidentar-se un ultralleuger a Das

Dues persones han resultat ferides aquest dijous en accidentar-se l'ultralleuger en què viatjaven. L'accident ha tingut lloc a la pista de l'aeròdrom de la Cerdanya, a Das.

Un dels ferits, un home de 55 anys, ha estat traslladat amb l´helicòpter a l´Hospital Parc Taulí de Sabadell amb ferides de caràcter greu. L´altre ferit, un home de 27 anys, ha estat atès al mateix lloc dels fets pels efectius del SEM i no ha estat necessari el seu trasllat a cap centre sanitari.

Fins al lloc s´hi ha desplaçat una dotació terrestre a més de dues ambulàncies i l´helicòpter del SEM i quatre patrulles del cos dels Mossos d´Esquadra.

Tres actuacions d'emergència dels Bombers a la Catalunya Central en un sol dia

El Primer de Maig no ha deixat un bon balanç pel que fa actuacions d'emergència a l'aire lliure. En tan sols un dia, els Bombers han dut a terme tres serveis a diferents punts de la Catalunya Central. A l'accident mortal de Saldes i a l'actuació a Das, s'afegeix el rescat d'un escalador ferit a Montserrat aquest matí. L'home ha estat evacuat en helicòpter després de fracturar-se la cama en una via ferrada, al Joc de l'Oca.