Els Mossos van detenir una persona i n'han imputat tres més a Manresa per simular falsos robatoris de mòbil amb l'objectiu de cobrar de l'assegurança.

El primer cas es remunta al mes de gener de 2014. Una dona va denunciar que li havien robat el telèfon mòbil de manera violenta en un carrer de Manresa.

Els agents van iniciar una investigació on es va constatar que els fets no havien succeït i la dona havia denunciat per tal de cobrar l´assegurança. El passat 12 de juny, es va detenir la dona, veïna de Manresa, de 31 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpta autora d´una simulació de delicte.

Per altra banda, un home va denunciar que el 24 de març dos joves que anaven amb motocicleta li van sostreure d´una estrebada el telèfon mòbil amb el qual parlava mentre passejava per una zona comercial de Manresa.

Al cap de 15 dies, una altra persona va denunciar que després d´estacionar el seu vehicle a la plaça de Cal Gravat de Manresa, el conductor d´una motocicleta li va tibar la maleta que portava agafada de la mà.

Els investigadors, davant aquests dos casos molt similars, van iniciar una investigació i van esbrinar que les dues víctimes no havien patit un robatori violent, sinó un furt pel descuit, i que havien decidit denunciar un robatori violent perquè sinó no els hi cobria l´assegurança.

El dia 6 de juny els dos homes van ser imputats com a presumptes autors d´una simulació de delicte.

L´últim cas es va denunciar el passat 13 de maig. Un dona va manifestar que el dia 10 de maig, mentre es trobava en una parada d´una fira que es feia a Manresa, un jove acompanyat de dos nois, li va donar una empenta pel darrera i li va sostreure el mòbil que tenia a la mà. En la denúncia, la víctima va facilitar la descripció dels joves que l´havien robat.

Després de diverses indagacions, el passat 10 de juny els agents van imputar a la denunciant com a presumpta autora d´una simulació de delicte, ja que van descobrir que en realitat va ser per descuit quan el va deixar damunt la parada.

La dona ja havia cobrat l´assegurança quan se la va imputar.