Un dels sis processats per l'atac neonazi de Manresa que estaven en llibertat provisional, Alberto F. F., de 31 anys i veí de Tarragona, ha ingressat a presó preventiva per haver extorsionat presumptament un empresari de la seva ciutat perquè financés la defensa dels deu acusats que estan empresonats per aquell mateix atac. El judici d'aquells fets, coneguts com a cas Stroika, va finalitzar divendres de la setmana passada i ara s'està a l'espera de sentència.

A banda d'Alberto F. F., els Mossos han detingut tres skins més de Terrassa i Tarragona acusats de les mateixes extorsions. Un d'ells ha ingressat també en presó preventiva, i els altres dos han quedat en llibertat condicional. Tots quatre, segons els Mossos, formen part d'un grup d'ideologia nazi que actuava sota el nom de Cusos (una banda de seguidors radicals de futbol), el mateix grup que integraven presumptament molts dels processats pel cas Stroika.

L'empresari víctima de l'extorsió, segons ha pogut saber aquest diari, és un veí de Tarragona que anteriorment havia format part dels moviments d'extrema dreta amb els processats, però que ara feia temps que se n'havia desvinculat. L'home va aguantar les extorsions en silenci durant molt de temps i va ser agredit brutalment diversos cops, fins al punt de patir una ruptura del timpà d'una orella.

La investigació dels Mossos es va iniciar el 24 d'abril passat, quan van rebre l'alerta de l'hospital de Tarragona informant de les lesions que presentava un pacient, l'empresari víctima dels fets. Els extorsionadors, segons els Mossos, li reclamaven diners per pagar les defenses del deu acusats del cas Stroika que estaven en presó preventiva i també les indemnitzacions a les víctimes, que els advocats defensors van consignar al jutjat just abans de l'inici del judici.