Dues dones han resultat pràcticament il·leses després que s'hagi esfondrat un tram de la vorera per on passaven, a Sallent. Les víctimes, veïnes del municipi i d'uns 50 i 70 anys, van patir algunes rascades malgrat caure d'una alçada d'un metre de profunditat.

Segons fonts de l'Ajuntament, els fets van succeir dimecres passat, als volts de les 11 del matí. Les dones, tieta i neboda, caminaven per la vorera del Pont Nou quan, sobtadament, un tram es va esfondrar. Van quedar dins d'un forat, que mesurava tres i sis metres d'amplada i llargària i un metre de profunditat.

Anna Maria Fernández, regidora de Protecció Civil de l'Ajuntament, explicava ahir que l'esfondrament ha estat conseqüència de la deficiència d'una canonada del clavegueram que transportava aigües residuals. Tot apunta que les pluges dels darrers dies han augmentat el cabal de l'aigua, fins al punt que la canonada s'ha acabat trencant. A causa de la fuita, l'aigua va anar desintegrant la sorra que separava la canonada de les llambordes, fins al punt que, pel buit existent, en el moment que les dones van passar per damunt la vorera es va esfondrar.

La regidora reconeixia que havia estat "una sort" que les dues dones només haguessin tingut rascades. No obstant això, assegurava que l'incident s'havia produït fortuïtament, sense cap evidència prèvia.

Els treballs per reparar la vorera malmesa es van iniciar dimecres mateix. Era previst que finalitzessin ahir.