Segueix-nos a les xarxes socials:

Signat l'acord per facilitar la resolució d'emergències al cremallera de Montserrat

Signat l'acord per facilitar la resolució d'emergències al cremallera de MontserratARXIU/MIREIA ARSO

El departament d'Interior i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han signat un conveni de col·laboració per resoldre situacions d'emergència a determinades instal·lacions de transport col·lectiu de FGC, entre els quals el cremallera i el funicular de Montserrat, i l'aeri Olesa-Esparreguera. El conveni també inclou el cremallera de Núria, i els telecadires i les telecabines de les estacions d'esquí de La Molina, de la Vall de Núria, de Vallter 2000, d'Espot i de Port Ainé.

Amb aquest conveni, la direcció general de Prevenció i Extinció d'Incendis, de la qual depenen els Bombers, i els FGC han volgut fer palès el seu interès a "col·laborar tant en la prevenció dels riscos com en les actuacions de rescat on sigui necessari l'actuació per part del Cos dels Bombers de la Generalitat". La finalitat principal de l'acord és que les actuacions de salvament de persones en situació de risc "es facin de la manera més àgil i eficaç possible".

El conveni marc permet el suport mutu i la coordinació en les actuacions entre el personal d'explotació de FGC i els Bombers de la Generalitat. La col·laboració també inclou la formació específica dels Bombers sobre les instal·lacions de transport d'ús col·lectiu a càrrec de FGC i la realització d'exercicis conjunts per part dels dos organismes.

Paral·lelament, FGC i Interior col·laboraran per desenvolupar activitats de prevenció de riscos, redacció de procediments, elaboració de manuals d'intervenció, campanyes d'informació, difusió i formació adreçades als usuaris, i altres actuacions que puguin contribuir a la prevenció i resolució d'accidents.

Prem per veure més contingut per a tu