Segueix-nos a les xarxes socials:

"Era un gos tranquil i juganer"

La Guàrdia Civil nega a la jutgessa que l'animal mort a trets pel regidor de Torà fos agressiu

"Era un gos tranquil i juganer"ACN

El Jutjat Penal 3 de Lleida va celebrar ahir el judici al regidor de Torà Josep Maria Alsina, que fa tres anys va matar a trets un gos abandonat, quan era primer tinent d'alcalde de la població. Els veïns del municipi i els dos agents de la Guàrdia Civil que van intervenir en la captura de l'animal han negat que el gos fos agressiu. "Era un gos tranquil i juganer", han assegurat els agents al tribunal.

L'acusat (de Junts per Torà) i l'alcaldessa d'aleshores, Mercè Valls, de CiU, van declarar, en canvi, que el gos s'havia mostrat agressiu. Alsina va reconèixer que va disparar tres trets a l'animal amb la intenció de matar-lo però va negar que el rematés amb un pal. "No volia que patís però era l'única solució", ha dit. Tant la fiscalia com l'acusació particular demanen un any de presó per a Alsina i tres anys d'inhabilitació per un delicte de maltractament animal.

Els fets van tenir lloc el 29 de març del 2012. Després dels intents de l'Ajuntament de Torà per trobar algú que es fes càrrec del gos abandonat que hi havia a la població, va ser el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil qui va capturar i lligar l'animal a un pal. Els agents d'aquest cos van marxar del lloc perquè el tinent d'alcalde ara acusat els va assegurar que se'n feia càrrec. "El gos estava inquiet però el vam poder agafar perquè se'ns va acostar i no es va mostrar agressiu en cap moment", van declarar. "Si haguéssim sabut que l'objectiu de l'acusat era sacrificar-lo, ens l'hauríem quedat", van afirmar.

Prem per veure més contingut per a tu