Segueix-nos a les xarxes socials:

Álvarez veu 'elements de negligència' en l'accident mortal de la mina de Vilafruns

El secretari general d'UGT a Catalunya considera que hi ha elements per afirmar que l'accident 'es podria haver evitat'

Álvarez veu 'elements de negligència' en l'accident mortal de la mina de VilafrunsACN

El secretari general d'UGT Catalunya, Josep Maria Álvarez, atribueix l'accident mortal d'aquest dimecres a la mina de Vilafruns a «elements de negligència considerables». Álvarez ha fet aquestes declaracions aquest dijous al migidia a Manresa en una roda de premsa per abordar la tragèdia d'ahir. Segons Álvarez, «ningú no pot dubtar que l'accident es podia haver evitat. Hi ha prou elements damunt la taula, a expenses del que diguin els informes finals, que s'haurien d'haver pres mesures per evitar-lo».

Álvarez, que diu que cal esperar els informes i les investigacions elaborades tant per Iberpotash com pel jutge i els comitès interns de seguretat, afirma que «la situació a la mina no es pot mantenir sine die» i emplaça l'empresa, a Treball i als sindicats a obrir una taula de negociació per poder «elaborar protocols de seguretat que garanteixin que l'accident d'ahir no torni a passar, que ningú no perdi la vida per no actuar com s'hauria d'haver actuat, i establir en quines condicions contractuals s'ha de treballar».

El dirigent sindical ha recordat que el finat, Sergi Font Vilardell, de 26 anys, era treballador de l'empresa subcontractada berguedana Muntatges Rus, i que feia quatre mesos que treballava a la mina. «Tenia un contracte temporal i treballava molt», ha apuntat Álvarez, per a qui «les mines no estan concebudes perquè treballin de costat miners i treballadors subcontractats. Això no vol dir que la causa de l'accident sigui la subcontractació, perquè li hauria pogut passar a un treballador d'Iberpotash, però a la mina s'ha de treballar en condicions determinades, sense la pressió de la temporalitat, i s'han d'extremar les mesures de seguretat».

Prem per veure més contingut per a tu