El fort vent que va bufar ahir al centre i al sud de Catalunya va deixar una de les ràfegues màximes a Montserrat, que al matí va registrar una ratxa de 100 quilòmetres per hora. A causa de la ventada, l'aeri va quedar fora de servei com a mesura de seguretat, però es va poder mantenir l'accés en cremallera, segons va informar el Patronat de la Muntanya de Montserrat. Les ratxes més fortes de la jornada es van registrar al migdia a les comarques de Tarragona, amb el rècord dels 124 km/h de l'Albiol.

Al Bages, a l'Anoia, al Moianès i al sud del Solsonès, el vent també hi va bufar amb força durant el dia, tot i que no va provocar incidències destacades. Poc abans de les 12 del migdia, Manresa va registrar un cop màxim de 51 km/h. La ràfega més alta a la comarca es va anotar a Castellnou, amb 55 km/h. A l'Anoia, els vents van ser superiors, tal com ho demostren els 83 km/h dels Hostalets, els 74 de la Panadella i els 69 d'Òdena.

Al Solsonès es van registrar valors de 66 km/h al Port del Comte i de 57 km/h a Pinós, mentre que a Solsona la ratxa màxima va ser de 48 km/h. A Moià, la ràfega més alta va ser de 44 km/h.

Malgrat els forts cops de vent, els Bombers no van haver de fer pràcticament sortides per vent a la Catalunya Central, excepte per retirar un arbre caigut a Piera.