Claudi Plans, que va ser alcalde de Navàs entre el 1987 i el 1991 per Convergència i Unió, va morir ahir a l'edat de 80 anys. Feia temps que patia una malaltia degenerativa. En dos dies han mort dos exalcaldes de Navàs, ja que ahir va ser enterrat Francesc Puig, que va ser al capdavant de l'Ajuntament els anys 70.

Plans va morir a l'Hospital de Vilanova i la Geltrú, ciutat on residia des de feia anys. La cerimònia de comiat es farà avui al tanatori d'aquesta ciutat a les 11 del matí. Nascut a Puig-reig, Claudi Plans va exercir de professor a l'Escola Diocesana de Navàs i en va ser director tècnic durant dos anys. Va ser el fundador de la casa de colònies La Carral, on diverses generacions de navassencs hi han passat l'estiu. També va ser promotor immobiliari i un dels principals promotors en la construcció de la residència d'avis de Navàs.

De la seva etapa com a alcalde destaca la millora de les comunicacions entre Navàs i Castelladral i de Valldeperes a Serrateix, el projecte d'urbanització dels carrers Creueta i Devesa, l'inici de projectes com el CAP Navàs, la portada d'aigua cap a Castelladral i el pavelló municipal d'esports, la primera rehabilitació pública del mestre Joan Teruel, la creació del Patronat de la Residència d'Avis i del Consell d'Administració de l'empresa Serveis Municipals de Navàs, nous locals per a l'emissora la Veu de Navàs i de la Policia Local. A part, durant el seu mandat es va inaugurar la variant de Navàs (C-1411).

Es dóna la circumstància que divendres va morir als 90 anys Francesc Puig, que també va ser al capdavant del consistori de Navàs. De fet, Puig només va ser alcalde durant uns mesos a la dècada dels 70. Era molt conegut per la seva implicació amb entitats com el Fotofilm, el club de natació i els Cantaires Navassencs. A més, va tenir una de les primeres botigues d'electrodomèstics del poble. La seva afició a l'audiovisual el va portar a registrar films amb la col·laboració de gent del poble.