L'aplicació de descomptes a l'autopista de Terrassa-Manresa per als usuaris d'aquesta via a les hores punta del matí i de la tarda genera desconcert entre els usuaris: per una banda, en aquests moments en el compte del ViaT (teletac) s'hi estan inscrivint els càrrecs i aquests no desapareixeran (o descomptaran) fins al primer dia del mes següent, quan efectivament es farà el càrrec.

Però, per una altra banda, tal i com va avançar Regió7, els usuaris estan descobrint que aquests descomptes tenen moltes excepcions, la més significativa, que només hi ha descomptes per als trajectes que es fan internament a la comarca del Bages, entre Castellbell i el Vilar i Manresa, en ambdós sentits.

Si algú s'havia fet pagues de tenir gratuïtat de l'autopista per anar a Bacelona, que se n'oblidi. Aquesta bonificació només és d'aplicació en els dies feiners, mai en els festius, quan el pagament és de la totalitat del preu del peatge sense cap bonificació.

El descompte, que és exclusiu per a turismes, s'aplica, per exemple, per als vehicles que en les hores pactades (de 7 a 2/4 d'11 del matí i de les 5 de la tarda a les 9 de la nit) entren per Sant Fruitós de Bages, surten pel peatge de Sant Vicenç i es queden al Bages, és a dir, a Monistrol de Montserrat o Castellbell. En canvi, si van en direcció Barcelona per Olesa (per la C-55) o si van en direcció a la veïna comarca del Vallès Occidental (per la C-58) no hi ha gratuïtat.