Segueix-nos a les xarxes socials:

Dos detinguts acusats de robar coure de la central de Cercs durant tres anys

Un dels vigilants de seguretat de la central ajudava als lladres en els robatoris

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 26 de gener, dos homes, de 40 i 36 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Berga, com a presumptes autors de sis robatoris amb força, cinc faltes de danys i un furt.

Tots aquests fets es van produir entre setembre de 2013 i desembre de 2015 a la Central Tèrmica de Cercs (Berguedà). Els autors entraven a les instal·lacions, sostreien cable de coure i després el venien a les deixalleries.

En els transcurs de la investigació els mossos van esbrinar que moltes zones on accedien per robar el coure no estaven forçades i que per accedir-hi només es podia fer amb claus, de les quals només en disposaven treballadors de la central.

Aquest fet va portar a pensar als investigadors que els lladres podien tenir ajuda d´algú de l´interior, ja que les instal·lacions tenien vigilant de seguretat les 24 hores del dia. A més, en moltes ocasions la retirada del cablejat requeria molt temps i implicava fer soroll.

Això va fer pensar als mossos que difícilment els autors havien pogut cometre tants robatoris sense l´ajuda d´algun treballador.

Després de diverses gestions, els investigadors van esbrinar que els autors eren tres, i que un d´ells era un dels vigilants de seguretat, el qual ajudava als altres dos a accedir a la central i els hi indicava els llocs on hi havia coure que no estava connectat a la xarxa elèctrica.

Finalment, el passat dia 26 de gener es va detenir el vigilant i un altre autor com a presumptes responsables de tots els robatoris i danys a la central.

L´altre implicat encara no se l´ha pogut localitzar i detenir.

Els dos detinguts van passar el dia 27 a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Berga.

Prem per veure més contingut per a tu