L'exalcalde de Moià, Josep Montràs (CiU), que va ocupar el càrrec entre els anys 1983 i 2011, serà jutjat demà a Manresa com a acusat directe de la contaminació d'un torrent del poble durant els darrers set anys del seu mandat. La fiscalia de Medi Ambient l'acusa d'haver ampliat un polígon industrial sense dotar-lo de la infraestructura de clavegueram i, per aquest motiu, li demana una pena de tres anys de presó, per un delicte contra el medi ambient.

Els fets, segons l'escrit de la fiscalia, es remunten al 2001, quan el ple municipal de Moià, governat per majoria absoluta per CiU, va aprovar el projecte d'urbanització i ampliació del polígon Pla del Romaní. El projecte preveia que les aigües pluvials desemboquessin al torrent de l'Ocella i que les aigües residuals de les empreses fossin derivades per una nova canonada fins a la depuradora municipal. Pel que fa als residus que no poguessin ser tractats a la depuradora, el planejament preveia que havien de ser tractats prèviament a dins de cadascuna de les empreses.

Però, en canvi, l'any 2004, el certificat final d'obra, que va validar l'Ajuntament, no va incloure la instal·lació d'aquesta canonada. Per tant, segons la fiscalia, l'alcalde Montràs va posar en servei el polígon sense que s'hagués fet la connexió del clavegueram i tolerant, d'aquesta manera, que les aigües residuals desemboquessin a la torrentera.