Els Mossos d'Esquadra han detingut dos veïns de la Pobla de Claramunt, un home i una dona de 46 i 48 anys, que tenien una plantació considerable de marihuana a l'interior del seu domicili.

Segons ha explicat aquest dimecres el cos policial, el passat 22 de febrer els Mossos van tenir coneixement de la possible existència de la plantació. L´endemà, els agents van comprovar que de l´interior de la casa sortia una forta olor de marihuana i, a més, des de l´exterior s´escoltava soroll d'aparells d'aire condicionat funcionant tot el dia.

Arran d´aquests indicis, hores després, els mossos van fer una entrada i perquisició a l´esmentat domicili. La part inferior de l´habitatge era la zona que estava habilitada per l´elaboració i assecament de plantes. Hi havia un sistema de d´il·luminació artificial, ventilació i climatització per cultivar les plantes de marihuana.

Al lloc van localitzar diversos estenedors amb plantes assecant-se, dues bosses grans plenes de fulles de marihuana, i centenars de testos amb terra i restes d´arrels. També hi havia 34 pantalles i 36 transformadors, per així crear un ambient òptim per la floració de les plantes.

Els dos inquilins de la casa, que es trobaven al lloc, van quedar detinguts com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública. Els detinguts van passar el dia 25 de febrer a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia d´Igualada.