Els Bombers de la Generalitat han realitzat aquesta passada nit de revetlla un total de 111 sortides ateses (no hi ha comptabilitzats els avisos en els quals no van haver d'actuar) a les comarques de la Catalunya Central.

El Bages ha estat la comarca en la qual els bombers han realitzat més sortides (38), seguida de l'Anoia (34) i el Baix Llobregat Nord (19). A l'Alt Urgell el cos d'emergències ha fet 9 serveis; a la Cerdanya, 6; al Berguedà, 3; i al Moianès, 2. A la comarca del Solsonès els bombers no han hagut de fer cap servei.

De les 38 actuacions realitzades pels Bombers de la Generalitat al Bages entre les 8h del vespre de dijous i les 8 del matí d'aquest divendres, 21 han estat focs en vegetació agrícola, forestal o urbana, i 14 han estat focs diversos (originats en d'altres espais). La resta de serveis no estan relacionats amb l'extinció d'incendis. Concretament a Manresa, s'han registrat 10 incendis de vegetació i un d'urbà.

A l'Anoia, 12 focs han estat en vegetació i 14, diversos. Al Baix Llobregat Nord, 15 han estat diversos i 5 de vegetació; a l'Alt Urgell, un de vegetació i 4 diversos. A la comarca de la Cerdanya, 3 incendis han estat diversos i un altre ha afectat vegetació; i al Berguedà n'hi ha hagut 2 classificats pels bombers com a diversos.

Els dos focs més importants, a Martorell

Les incidències més destacades a la Catalunya Central s'han concentrat al Baix Llobregat, concretament a Martorell. Per una banda, a 1/4 de la nit els bombers van rebre l'avís per un incendi que es va declarar en un terrat de l'edifici situat al número 34 del carrer Enric Prat de la Riba. Les flames van afectar un palet i dos habitatges del primer pis, i van cremar un aparell d'aire condicionat, un tendal i bicicletes. Una sola dotació va poder extingir el foc. Més tard, poc abans de 2/4 de 2h de la matinada, també a Martorell, tres dotacions de bombers es van desplaçar fins el número 14 del Camí Fondo per extingir el foc que va cremar completament una cuina i va deixar tot l'immoble afectat pel fum. El propietari del pis, un home de 63 anys, va ser traslladat a l'Hospital de Martorell, per intoxicació de fum.

Un nen de tres anys atès per una cremada

Un nen de tres anys ha estat atès aquesta nit a l'hosital de Sant Joan de Déu de Manresa per una lesió al genoll provocada per un petard, segons han explicat fonts d'Althaia a aquest diari. Aquest matí, el menut ja estava donat d'alta.

D'altra banda, dues persones han estat ateses també a l'hospital manresà aquesta nit per mossegades de gos. Hi ha la possibilitat que les mossegades estiguin relacionades amb la revetlla, ja que aquests animals són especialment sensibles als petards i poden actuar de manera violenta com a conseqüència de l'estrés que experimenten la nit de Sant Joan.