Segueix-nos a les xarxes socials:

Ensurt a les piscines de Sant Fruitós per un foc que obliga a evacuar 300 banyistes

La presència de les flames molt a prop del recinte va fer desallotjar la instal·lació per seguretat

Els més de 300 banyistes que ahir a les 5 de la tarda estaven remullant-se o prenent el sol a les piscines municipals de Sant Fruitós van tenir un bon ensurt, quan van veure com es declarava un incendi de vegetació a poca distància del recinte. El foc, que va acabar cremant menys de mitja hectàrea, va obligar la Policia Local i els Mossos a desallotjar per seguretat la instal·lació.

L'incendi es va declarar per causes que es desconeixen poc després de les 5 de la tarda en una zona de camps i de sotabosc entre les piscines municipals de Sant Fruitós i la urbanització de les Brucardes. Ben aviat, els banyistes van poder veure grans flamarades des de l'aigua. "El foc s'ha iniciat a una hora de màxima afluència i, en aquell moment, hi havia unes 300 persones a les piscines", va explicar l'alcaldessa accidental, Cristina Múrcia. "S'ha decidit evacuar-les per seguretat. El desallotjament s'ha fet molt ràpid i molt endreçat", va destacar Múrcia, que va agrair la feina dels agents i la col·laboració dels banyistes.

Entre els desallotjats, hi havia molts nens i nenes. Ja a fora de la instal·lació, una bona part dels evacuats va seguir l'evolució de l'incendi des de la zona del Bosquet. En l'extinció del foc hi van treballar vuit dotacions terrestres i dos mitjans aeris dels Bombers, que no van considerar necessari haver de carregar aigua a la piscina. A 2/4 de 6 de la tarda, el foc ja estava estabilitzat i, tres quarts d'hora després, els efectius ja el van donar per controlat. L'extensió cremada va ser de 4.200 metres quadrats.

Prem per veure més contingut per a tu