n Els serveis municipals de l'Ajuntament d'Igualada van treballar durant tot el dia d'ahir per retornar la normalitat a la ciutat després de la forta tempesta viscuda dimecres a la tarda, un possible esclafit que va provocar ratxes de vent de fins a 100 quliòmetres per hora, acompanyades de pluja i calamarsa. Les fortes ràfegues van arrencar fins a una seixantena d'arbres a la ciutat.

L'episodi no va ocasionar cap dany personal, però sí nombrosos desperfectes materials. Al voltant de seixanta arbres s'han vist afectats en diferent mesura, especialment en punts com el Cementiri Vell, el parc del Xipreret, la plaça de la Bomba, el carrer Badalona, el carrer del Rec o la plaça de Cal Font. També es van registrar nombrosos despreniments en façanes i desperfectes en teulades, fanals, contenidors, semàfors, senyals i mobiliari urbà.

Durant la tarda de dimecres, la Brigada Municipal ja va fer una trentena d'actuacions d'emergència per retirar els elements perillosos de la via pública, de manera conjunta amb les empreses col·laboradores de neteja i manteniment, la Policia Local, els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra. Durant la nit, es va reforçar la neteja d'embornals, en molts casos obstruïts per les abundants fulles acumulades i, ja ahir al matí, es va iniciar l'avaluació de danys i es va reprendre la retirada d'arbres i altres elements.

La Policia Local, per la seva banda, va efectuar al voltant d'unes cinquanta actuacions durant la tarda i vespre de dimecres, centrades a assegurar zones que podien suposar algun perill per les persones, tancar els carrers on no es podia garantir una mobilitat segura, sobretot al Rec i el Polígon Industrial de Les Comes i, ja a la nit, reobrir aquelles vies que havien recuperat la normalitat. Ahir al migdia només quedava tallat el carrer Sant Antoni de Baix.

La tempesta també va provocar la manca de subministrament elèctric per a més de 6.000 abonats. La companyia Endesa, en aquest cas, va mobilitzar diversos equips d'emergència, que van aconseguir restablir el servei el mateix dimecres al vespre.