Segueix-nos a les xarxes socials:

Expedienten els propietaris del polígon dels Torrents, de Castellgalí, per un vessament

Els responsables de les naus industrials no tenen els permisos per fer abocaments al riu Cardener

L'Agència Catalana de l´Aigua (ACA) ha obert un expedient a la Junta de Compensació del polígon dels Torrents -que agrupa els propietaris- per l´abocament al riu Cardener, en el seu pas pel terme de Catellgalí, i que va provocar la mort de més de cent peixos.

L'origen del vessament és una canonada per on passa l´aigua tractada d´una depuradora del polígon i que desemboca al riu. De fet, fonts de l'ACA asseguren que la instal·lació no és exactament una depuradora, sinó més aviat fosses sèptiques. La Junta de Compensació s'encarrega de construir i gestionar les instal·lacions i infraestructures necessàries per al funcionament del polígon i, segons l´ACA, no tenen els permisos per abocar aigües al medi natural. Per aquest motiu, l´ens públic de la Generalitat demanarà que deixin de fer abocaments sense la corresponen autorització i obren un expedient informatiu, que podria acabar sent sancionador.

L´ACA, a més, assegura que ahir, dimarts, es va fer una inspecció de les aigües residuals del sector Els Torrents, que recull les aigües de les cases i de les cinc indústries del polígon. L'abocament va provocar la mort de més de cent peixos, però des del primer moment es va garantir que l´aigua de boca de Castellgalí no estava contaminada.

Per la seva banda, l´alcalde accidental de Castellgalí, Oscar Aparicio, assegura que «la minidepuradora fa la funció de netejar les aigües residuals i, per tant, la que acaba al riu és neta», i és per aquest motiu que, segons explica, s´ha d´indagar més «per aclarir si l´abocament que va causar la mort dels peixos prové d´una empresa o d´algun particular, per exemple, que feia tasques de neteja i va acabar tirant el material contaminant a la minidepuradora».

Un pescador va alertar dilluns a la tarda als Agents Rurals que havia vist una quantitat gran de peixos morts entre la riera del Torrent i el riu Cardener. En total n´hi havia un centenar de petits i 16 carpes grans.

Prem per veure més contingut per a tu