Els Mossos van denunciar ahir a la tarda el conductor d'un camió de la C-55 que va perdre a la calçada les planxes metàl·liques que transportava a la càrrega, ja que estaven mal subjectades. Una de les plaques va impactar contra un cotxe, el conductor del qual va resultar il·lès. La incidència va passar en el tram entre la Puda i l'aeri de Montserrat.

Els fets van tenir lloc a 2/4 de 5 de la tarda, al punt quilomètric 8,9 de la C-55, en un revolt situat just després de la boca nord del túnel de la Puda, en el tram entre Olesa i el pàrquing de l'aeri de Montser-rat. Un camió que circulava en sentit Manresa, quan va fer el revolt, va perdre totes les planxes d'acer inoxidable que transportava a la càrrega. Algunes de les planxes van anar a parar al mig de la calçada, d'altres van impactar contra la tanca de seguretat i la resta van anar a parar a fora de la carretera, al marge. Durant la incidència, a banda dels danys a la tanca, un doble senyal de la C-55 va acabar tombat.

Un cotxe que circulava darrere del camió va rebre l'impacte d'una de les planxes que van caure a la calçada. El conductor va resultar il·lès, però el seu vehicle va rebre danys materials importants, segons van explicar els Mossos d'Esquadra.

En rebre l'avís dels fets, es van desplaçar fins a l'indret els Mossos i el servei de manteniment de Carreteres. No va fer falta l'actuació dels Bombers ni del SEM, davant l'absència de víctimes. Els operaris de Carreteres van anar recollint, una a una, totes les planxes que havien quedat a la calçada i les van anar apilant al voral de la via, recolzades sobre de la tanca. Posteriorment, treballadors de l'empresa del transportista les van anar carregant a un altre camió que van portar fins al lloc dels fets.

Els Mossos, per la seva banda, van denunciar administrativament el conductor del camió, després de constatar que les planxes havien caigut perquè estaven mal subjectades al vehicle. El fet que la incidència no provoqués ferits evitarà, d'entrada, que l'home sigui denunciat per la via penal, per presumpta imprudència.

L'incident va obligar a tallar durant una bona part de la tarda el carril de la C-55 en sentit Manresa, un tall que es va allargar mentre van durar les tasques de retirada de les planxes. Per aquest motiu, els Mossos van haver de donar pas alternatiu a la circulació, la qual cosa va provocar retencions de trànsit en els dos sentits de la via. La cua més important va ser la del carril en sentit Manresa, ja que, en algun moment, la filera de vehicles aturats arribava fins a Olesa de Mont- serrat.