Guerra oberta entre l'alcalde de Capellades, Aleix Auber (CUP), i el seu cap de la Policia Local, Miguel Ángel Hernández. L'Ajuntament va anunciar ahir que estudia querellar-se contra Hernández després que el caporal hagi denunciat l'alcalde per presumpte assetjament. El caporal acusa Auber de perseguir-lo per haver-se negat a retirar multes als seus amics, cosa que el consistori nega.

El policia local va ratificar ahir davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Igualada la denúncia que va interposar fa uns dies davant dels Mossos contra l'alcalde, pels presumptes delictes d'atemptat contra els drets dels treballadors i per prevaricació, en considerar que se li ha obert un expedient per castigar-lo per haver multat amics seus, entre els quals una regidora de la CUP.

En un comunicat, el consistori va manifestar ahir el seu «rebuig total» al contingut de la denúncia efectuada pel caporal i va anunciar que, un cop coneguin la totalitat de les seves declaracions, estudiaran les accions que corresponguin «en defensa de l'Ajuntament i dels seus representants».

A més, el consistori va afirmar en la nota que no donarà detalls sobre l'expedient disciplinari obert al caporal, ja que es troba en fase judicial, tant davant la jurisdicció contenciosa-administrativa com la penal.

Miguel Ángel Hernández és caporal en cap de la Policia Local de Capellades des del 2011. L'any 2015, la CUP va arribar al govern municipal, després de guanyar les eleccions. Des d'aleshores, el caporal assegura que va passar a ser víctima d'una «brutal persecució laboral» per la seva actuació com a agent, fins al punt que li han obert fins i tot un «expedient disciplinari fictici», segons assegura.

Per contra, l'alcalde de Capellades, Aleix Auber, ha afirmat que mai no ha pressionat ni ha recriminat res al policia, nega que sigui cert el contingut de la denúncia (que desconeixia fins ara) i recorda que l'agent està sent objecte d'un expedient laboral.

Una candidata, positiu d'alcohol

Hernández, però, assegura que ha estat assetjat per Auber i atribueix la persecució al fet que s'ha negat a retirar denúncies de trànsit als amics de l'alcalde, que li ho va demanar quan va arribar al govern municipal, segons la seva versió.

Com a exemple, el policia exposa en la seva denúncia que una setmana abans de les eleccions de maig del 2015 van multar una candidata de la llista de la CUP, que ara és regidora, perquè va donar positiu en el control d'alcoholèmia, després d'estavellar el seu cotxe contra un arbre al centre del municipi.

Quan la CUP va guanyar les eleccions, el nou alcalde va recriminar al cap de la Policia Local aquesta actuació contra la que ara és regidora de Cultura, tot al·legant, segons el denunciant, que no l'haurien d'haver multat, ja que aquell incident afectava el partit, en plena campanya.

Arran de la seva actuació com a agent, segons la denúncia, l'equip de govern municipal li ha obert un expedient disciplinari «fictici, saltant-se tots els procediments i la legislació», al seu entendre, perquè deixi el lloc de treball, motiu pel qual ha denunciat el cas davant els Mossos d'Esquadra.

Ahir, va ratificar la seva declaració al jutjat d'Igualada, mentre que l'Ajuntament va dir que, un cop conegui el seu contingut exacte, decidirà si denunciar-lo.