Segueix-nos a les xarxes socials:

Més controls d'alcoholèmia amb motiu dels sopars d'empresa

Trànsit inicia una campanya contra l'alcohol i les drogues durant les festes prèvies a Nadal

El Servei Català de Trànsit va engegar aquest dimecres una campanya de control del consum d'alcohol i drogues en carreteres i zones urbanes, amb l'objectiu de vetllar per la seguretat en la mobilitat i controlar els desplaçaments que es faran per les festes prèvies a Nadal, com són, per exemple, els sopars d'empresa. La campanya, que coordina Trànsit amb els Mossos i les policies locals, finalitzarà el 22 de desembre.

El 46,2% dels conductors morts en accidents a Catalunya, segons l'Institut de Medicina Legal. El consum d'aquestes substàncies és un dels principals factors concurrents en la sinistralitat viària i agreujant de la lesivitat.

Les celebracions prèvies al Nadal comporten un nombre elevat de desplaçaments a les carreteres catalanes i Trànsit recorda que el consum d'alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles. En la darrera campanya intensiva de control de drogues i alcohol, que es va realitzar el juny passat, es van detectar 1.030 positius en alcohol, dels quals 174 van ser penals i 856 administratius, i 283 positius indiciaris en drogues. Trànsit recorda que, encara que se circuli amb una taxa d'alcoholèmia dins dels marges permesos, el risc d'accident pot incrementar.

Prem per veure més contingut per a tu