Segueix-nos a les xarxes socials:

Demanen cinc anys de presó per cometre 16 robatoris en tres mesos al Berguedà

L'acusat va entrar en bars, pisos i equipaments de tot tipus per sostreure'n, sobretot, diners i televisors

Demanen cinc anys de presó per cometre 16 robatoris en tres mesos al BerguedàArxiu

L'acusen de cometre fins a 16 robatoris en tres mesos. Va entrar a l'escola Xarxa de Berga, als bars dels camps del futbol d'Avià i Gironella, i en cafeteries, restaurants i habitatges d'altres municipis del Berguedà. La Fiscalia demana cinc anys i vuit mesos de presó per a un veí de Berga, J. S. G., i una indemnització mínima de 3.700 euros en concepte de responsabilitat civil pels diners i el material sostret, i els desperfectes ocasionats en entrar per la força als llocs on va cometre els robatoris.

L'individu s'apoderava principalment de diners i aparells de televisió, però també va arribar a endur-se llaminadures i llaunes de begudes dels bars, i motocicletes d'un garatge. El Jutjat Penal número 2 de Manresa ha fixat la vista oral per al dia 9 d'abril. En tres ocasions J. S. G. va actuar acompanyat i per aquest motiu el Ministeri Públic demana a tres acusats més penes que van dels 18 mesos als dos anys de presó per delictes de robatoris amb força.

Els fets van tenir lloc entre el gener i el març de l'any 2010, i l'individu entrava -sol o acompanyat- gairebé sempre trencant portes i finestres. Al centre educatiu de la capital berguedana va entrar-hi en dues ocasions i es va endur 457 euros de l'interior d'una caixa forta, un ordinador i un armari, a part de les monedes que hi havia a l'interior d'una màquina de cafè que va robar després de rebentar-la.

L'individu, però, actuava la majoria de vegades en bars i restaurants de la comarcal del Berguedà. En el del camp de futbol del Gironella, on va entrar trencant el vidre d'una finestra, va endur-se el televisor i 300 euros. Però no va ser l'únic establiment d'un equipament esportiu on va entrar. En dues ocasions es va introduir al bar de la Unió Esportiva Avià provocant desperfectes, i per emportar-se'n bàsicament menjar i diverses begudes.

L'activitat era frenètica durant els tres mesos i J. S. G. va arribar a robar, fins i tot, en una xurreria mòbil de l'avinguda Catalunya de Berga, de la qual va sostreure 300 euros, a part de bosses de patates i una caixa amb 72 regalèssies. A la capital berguedana també va entrar a la cafeteria l'Aroma, al nucli històric de la ciutat, per robar diners; en un habitatge del carrer de la Pietat, del qual només va aconseguir emportar-se una aixada i altres objectes; al garatge d'una casa de la Valldan, d'on es va endur dues motocicletes i una bicicleta; i en una barraca del barri de Santa Eulàlia, de la qual es va endur una destral. Fins i tot, l'acusat amb la pena més alta va agafar una motocicleta aparcada davant de casa seva, i la van trobar, l'endemà, abandonada.

L'onada de robatoris que va provocar l'acusat també va arribar fins a l'alt Berguedà, i va entrar també al càmping Bastareny, al terme municipal de Bagà, per robar 800 euros, tres aparells de televisió, un equip de DVD, un altre de música i diverses ampolles de licors, entre altres objectes. L'acusat també va arribar a actuar en un restaurant de la Rodonella - poble ubicat al terme municipal de Cercs- i a Avià va sostreure 80 litres de gasoil del dipòsit de combustible d'un tractor.

La Fiscalia també demana per al principal acusat una multa de 1.200 euros per responsabilitat personal subsidiària.

Prem per veure més contingut per a tu